Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ulicoten

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Ulicoten maakt het mogelijk! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u risicoloos en probleemloos de trap op en af. Op deze webpagina kunt u aan de slag met bruikbare informatie wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de prijzen, de WMO en onderhoud. Uiteraard kunt u ook meteen en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Baarle-Nassau.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een veilige en eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1800 tot wel €8500, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Baarle-Nassau | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5113
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Ulicoten april 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De prijs hangt af van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.700 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder verschaffen we de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Ulicoten. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.550 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€4.500 – €8.100€2.700 – €6.9001/2 dag
2 bochten€6.100 – €10.500€4.150 – €7.200Hele dag
Spiltrap€7.800 – €13.100€5.550 – €10.100Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ulicoten.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Ulicoten is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u maar zo 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-ulicoten-5113

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle merken hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Ulicoten voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 incl. plaatsing. Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €9.000. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al snel €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Baarle-Nassau binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Baarle-Nassau. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een veilige manier thuis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Baarle-Nassau (https://www.baarle-nassau.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door opstapjes of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna verstrekken ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een stoellift laten plaatsen die rijmt met uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Singel 1
 • 5111 CC, Baarle-Nassau
 • Website: www.baarle-nassau.nl
 • E-mail: gemeente@baarle-nassau.nl
 • Telefoonnummer: 0135075200

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Ulicoten vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een winkel of showroom in de regio. Een professionele adviseur kan u de populaire liften introduceren en informeert u over welk type lift past aansluit op uw wensen en budget. De meeste showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Ulicoten.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Ulicoten.

Goede merken
In uw omgeving zijn verschillende erkende producenten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten verzekeren een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn meerdere bekende ontwikkelaars Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Minivator, Triwa, Extrema, Platinum. Grote verkopers van deze modellen zijn 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Ulicoten binnen een paar weken worden gedaan.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Otolift of RecentLift beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 950.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Ulicoten is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Ulicoten werkt met een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 125 KG tot 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie