Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Baarle-Nassau

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Baarle-Nassau maak langer thuiswonen mogelijk! Veel senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u weer zelf en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op de traplift-vergelijker leest u belangrijke gegevens met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, technische details, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Baarle-Nassau.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1550 oplopend tot 9200, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Baarle-Nassau | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode5110
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Baarle-Nassau april 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt bepaald door 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Tevens geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.000 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel treft u de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in Baarle-Nassau. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.800€1.550 – €2.100halve dag
1 bocht€4.650 – €8.500€2.800 – €6.4005 uur
Twee bochten€5.650 – €10.400€3.600 – €7.1006,5 uur
Wenteltrap€7.950 – €12.300€4.650 – €9.5006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Baarle-Nassau.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Baarle-Nassau kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 60% ten opzichte van een nieuw model. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Veel fabrikanten hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-baarle-nassau-5110

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Veel stoelliften hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Baarle-Nassau voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Verder verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.700 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 incl. installatie. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Om die reden zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Baarle-Nassau binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Baarle-Nassau. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist maakt een afspraak en beslist of een stoellift de ideale optie is. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Baarle-Nassau (https://www.baarle-nassau.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert bekijkt of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment bieden ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een systeem laten monteren die voldoet aan uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of meteen een WMO-melding doen? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Singel 1
 • 5111 CC, Baarle-Nassau
 • Website: www.baarle-nassau.nl
 • E-mail: gemeente@baarle-nassau.nl
 • Telefoonnummer: 0135075200

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Baarle-Nassau lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte systemen demonstreren en adviseert u over welk model in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de showrooms verkopen diverse merken. In de volgende tabel bieden wij winkels en producenten die ook kunnen leveren in Baarle-Nassau.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Baarle-Nassau.

Geschikte merken
In uw regio zijn enkele professionele traplift fabrikanten actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken garanderen een vlotte levertijd en goede after service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn een aantal geschikte fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er ook producten verkocht van Platinum, Extrema, Heymer, Strobbe, Minivator. Bekende dealers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, Vegro, 123traplift, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Baarle-Nassau binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Stannah of Extrema hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Baarle-Nassau is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Baarle-Nassau benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In de basis fluctueert dat tussen de 100 KG tot 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort type woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie