Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haaren

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Haaren biedt uitkomst! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u op een veilige manier en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze site bieden wij belangrijke informatie over trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, de werking, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Haaren.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Risicoloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1750 en €9000, inclusief installatie.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Tarieven traplift april 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHaaren | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5076
WMO Beslissingstermijn8-24 weken
Populaire trapliftHandicare 1100

Kosten traplift Haaren april 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook zijn er extra kosten voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al voor €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.150.
 • Extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder verschaffen we indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Haaren. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.400€1.850 – €2.1004 uur
Eén bocht€4.500 – €8.700€3.450 – €6.4001/2 dag
Meerdere bochten€5.700 – €10.000€4.350 – €7.1005,5 uur
Wenteltrap€8.550 – €13.800€4.700 – €10.0005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Haaren.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Haaren kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u eenvoudig 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de fabrikanten bieden een assortiment met tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-haaren-5076

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle merken bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Haaren voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.600 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 inclusief plaatsing. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn te koop v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haaren door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Haaren. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent comfortabel van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Haaren (https://www.haaren.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-24 weken. Nadien bieden ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een traplift aanschaffen die aansluit op uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of snel een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Mgr. Bekkersplein 2
 • 5076 AV, Haaren
 • Website: www.haaren.nl
 • E-mail: gemeente@haaren.nl
 • Telefoonnummer: 0411655990

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Haaren lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u meerdere liften demonstreren en geeft aan welk type lift past matcht met uw woning en budget. De meeste winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel staan winkels en producenten die ook liften plaatsen in Haaren.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Haaren.

Goede merken
In uw regio zijn meerdere betrouwbare traplift fabrikanten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars beloven een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit vijf bekende ontwikkelaars Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum, Triwa. Populaire montagepartners van deze merken zijn o.a. 123traplift, Vegro, TipTop, RecentLift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Haaren binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uitgebreid getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Otolift + Extrema beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 55.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Haaren is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Haaren verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 115 KG – 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie