Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Helvoirt

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Helvoirt maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kan men zonder zorgen en zonder moeite de trap op en af. Op Trapliftexpert.nl leest u praktische beschrijvingen betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u zonder kosten en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Haaren.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schommelen tussen €1700 tot wel €8000, inclusief installatie.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHaaren | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHaaren
Postcode5268
WMO Beslissingstermijn8-24 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Helvoirt april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs is afhankelijk van 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra opties als een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.400 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een draaifunctie zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze goedkope basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel voorzien we u van de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Helvoirt. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.550€1.800 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.550 – €9.700€2.900 – €5.1005 uur
Twee bochten€6.450 – €11.400€4.050 – €7.1001 dag
Draaiende trap€8.100 – €13.700€5.200 – €9.2005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Helvoirt.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Helvoirt is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u al snel 40% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is dat een duurzame investering. Het gros van de aanbieders hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-helvoirt-5268

Waarom een traplift?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Helvoirt voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 incl. montage.Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een hoofdsteun.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haaren binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Haaren. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Haaren (https://www.haaren.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur beslist of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-24 weken. Daarna geven ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een traplift laten monteren dat past bij uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of direct aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Mgr. Bekkersplein 2
 • 5076 AV, Haaren
 • Website: www.haaren.nl
 • E-mailadres: gemeente@haaren.nl
 • Telefoonnummer: 0411655990

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Helvoirt zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u geschikte stoelliften demonstreren en informeert welk model rijmt met uw situatie. De meeste dealers verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel staan merken en winkels die ook kunnen leveren in Helvoirt.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Helvoirt.

Professionele merken
In uw regio zijn enkele populaire traplift bouwers actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken verzekeren een korte installatietijd en goede after service. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 erkende traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Triwa, Heymer, Minivator. Bekende montagepartners van eerdergenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, Smienk, PractiComfort, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Helvoirt binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als ThyssenKrupp en Heymer verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 55.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Helvoirt is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Helvoirt hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak wisselt dat tussen de 115 KG tot 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze gevallen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie