Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Berlicum

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Berlicum verschaft u die mogelijkheid! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u op een veilige manier en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Via Trapliftexpert.nl treft u nuttige beschrijvingen wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de prijzen, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Sint-Michielsgestel.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1650 & €8800, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Sint-Michielsgestel | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5258
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 55

Kosten traplift Berlicum april 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.100 of nog duurder.
 • Extra opties als een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Berlicum. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.700€1.850 – €2.3503,5 uur
1 bocht€5.350 – €9.100€2.650 – €6.1005 uur
Twee bochten€6.000 – €10.700€4.100 – €7.6006 uur
Spiltrap€8.100 – €12.900€5.400 – €9.4006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Berlicum.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Berlicum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u zo 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Ook helpt u verspilling tegengaan. De meeste showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-berlicum-5258

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Berlicum voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Voorts zijn er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.250 incl. montage.Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sint-Michielsgestel d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Sint-Michielsgestel. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Sint-Michielsgestel (https://www.sint-michielsgestel.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een model laten monteren die aansluit op uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of wilt u aan de slag met een aanvraag? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Meanderplein 1
 • 5271 GC, Sint-Michielsgestel
 • Website: www.sint-michielsgestel.nl
 • E-mailadres: gemeente@sint-michielsgestel.nl
 • Telefoonnummer: 0735531600

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Berlicum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een productspecialist kan u passende opties laten zien en vertelt welk soort lift matcht met uw trap, situatie en budget. Veel showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Berlicum.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Berlicum.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal geschikte producenten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten werken met een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse betrouwbare merken Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Platinum, Triwa, Heymer. Populaire specialisten van merken als deze zijn TipTop, Smienk, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Berlicum al binnen 2 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Stannah of Heymer verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 60.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Berlicum is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Berlicum werkt met een maximale draagkracht in KG. In de basis schommelt dat tussen de 135 KG & 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze type woningen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie