Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Doeveren

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Doeveren maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u zonder risico en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Via deze pagina vindt u uitgebreide gegevens betreffende trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, de werking, de tarieven, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kunt u gratis en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Heusden.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een beschermde en plezierige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten liggen tussen de €1550 oplopend tot 8800, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHeusden | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Doeveren mei 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor upgrades als een luxe stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet is al beschikbaar v.a. €5.950.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550 inclusief installatie.
 • Opties zoals een opklapbare rail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Doeveren. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.950€1.850 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.250 – €8.200€2.800 – €6.8005 uur
2 bochten€6.050 – €10.500€4.000 – €7.100Eén dag
Draaiende trap€7.950 – €14.100€4.550 – €10.100Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Doeveren.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Doeveren is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden grondig getest en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u zo 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer merken kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-doeveren-5256

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Doeveren voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Voorts verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.150 inclusief montage. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heusden via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Heusden. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Heusden (https://www.heusden.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment krijgt u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een lift selecteren dat past bij uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct een WMO-melding doen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadshuisplein 16
 • 5151 JH, Heusden
 • Website: www.heusden.nl
 • E-mailadres: info@heusden.nl
 • Telefoonnummer: 0735131789

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Doeveren lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of verschillende trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de buurt. Een erkende adviseur kan u meerdere systemen demonstreren en geeft aan welk systeem past bij uw wensen en budget. Veel van de aanbieders verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel vindt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Doeveren.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Doeveren.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele geschikte merken operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers focussen zich op een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden enkele populaire fabrikanten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Platinum, Minivator, Triwa, Extrema. Grote wederverkopers van dergelijke merken zijn Smienk, RecentLift, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het aanschaffen van de beste huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan de installatie van een traplift in Doeveren binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Triwa of PractiComfort hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Otolift Air.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Doeveren is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Doeveren communiceert een maximale draagkracht in KG. In de basis wisselt dat tussen de 120 KG – 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie