Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwkuijk

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Nieuwkuijk maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u weer zelf en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website bekijkt u praktische details ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de totale kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Heusden.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten variëren tussen €2200 tot wel €8400, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Heusden | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5253
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 950+

Kosten traplift Nieuwkuijk juli 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs hangt af van twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kent een hogere prijs van rond de €7.150.
 • Extra upgrades zoals een parkeerbocht zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder vindt u de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Nieuwkuijk. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.500€1.700 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€4.550 – €8.600€2.950 – €5.400halve dag
Meerdere bochten€5.750 – €11.600€3.900 – €7.7001 dag
Wenteltrap€8.050 – €14.200€5.550 – €9.1006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwkuijk.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nieuwkuijk is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u zo 45% – 50% op de aanschafwaarde. Tevens is dat een duurzame investering. Meer en meer showrooms bieden een assortiment met gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-nieuwkuijk-5253

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel producten hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Nieuwkuijk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast zijn er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.500 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief installatie. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Dit type wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heusden met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Heusden. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Heusden (https://www.heusden.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert analyseert of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als opstapjes of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens sturen ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een type selecteren die voldoet aan uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of snel een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadshuisplein 16
 • 5151 JH, Heusden
 • Website: www.heusden.nl
 • E-mailadres: info@heusden.nl
 • Telefoonnummer: 0735131789

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Nieuwkuijk subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een dealer of leverancier in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire stoelliften demonstreren en geeft aan welk type lift past in lijn is met de situatie en het budget. Veel winkeliers hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel bekijkt u merken en winkels die ook leveren in Nieuwkuijk.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Nieuwkuijk.

Betrouwbare merken
In ons land zijn verschillende bekende traplift fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers focussen zich op een snelle montage en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de volgende tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn 5 grote traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Strobbe, Triwa, Extrema, Platinum. Gerenommeerde montagepartners van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Nieuwkuijk binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Acorn + Extrema bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1100.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Nieuwkuijk is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Nieuwkuijk communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel fluctueert dat tussen de 115 KG & 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie