Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Moer

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in De Moer maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kan men zonder zorgen en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via de TrapliftExpert treft u uitgebreide informatie met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de totale kosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Bovendien kunt u online en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Loon op Zand.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1800 en €8600, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Loon op Zand | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5176
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000

Kosten traplift De Moer april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken worden er toeslagen gerekend voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.600 of meer.
 • Een upgrade zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel bieden wij een inschatting van de kosten van het laten monteren van een traplift in De Moer. Het trap type gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.900€1.800 – €2.1003,5 uur
1 bocht€5.300 – €8.300€2.600 – €6.1004,5 uur
Twee bochten€5.750 – €10.200€3.850 – €7.2001 dag
Draaiende trap€8.000 – €13.700€5.500 – €9.0006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in De Moer.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in De Moer kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u al snel 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Veel merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-de-moer-5176

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste soorten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in De Moer voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Ook zijn er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.600 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.900 inclusief montage. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Loon op Zand met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Loon op Zand. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist maakt een afspraak en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Loon op Zand (https://www.loonopzand.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat bekijken of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna sturen ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een type uitkiezen dat past bij uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Anton Pieckplein 1
 • 5171 CV, Loon op Zand
 • Website: www.loonopzand.nl
 • E-mailadres: servicepuntwwz@loonopzand.nl
 • Telefoonnummer: 0416289247

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO De Moer zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of diverse trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de omgeving. Een erkende adviseur kan u verschillende modellen demonstreren en informeert welk type lift past aansluit op uw wensen, eisen en budget. Het gros van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook liften installeren in De Moer.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in De Moer.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf betrouwbare producenten aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers bieden een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit meerdere grote producenten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Platinum, Heymer, Extrema, Triwa. Bekende wederverkopers van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Smienk, RecentLift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een passende huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan de montage van een traplift in De Moer binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Stannah + Strobbe verkopen een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in De Moer is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in De Moer verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 115 KG – 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze situaties bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie