Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Elshout

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Elshout maakt het mogelijk! Flink wat senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en comfortabel van uw hele huis genieten. Via Trapliftexpert.nl bieden wij waardevolle specificaties aangaande trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de WMO en info over het huren van een lift. Ook kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Heusden.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De prijzen variëren tussen €1650 tot zo’n €9300, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten traplift mei 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHeusden | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5154
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Elshout mei 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.000 incl. montage.
 • Extra opties zoals een verlichte voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder verschaffen we de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Elshout. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.300€1.700 – €2.300Dagdeel
Eén bocht€5.100 – €8.900€2.700 – €6.8005 uur
Twee bochten€5.500 – €11.500€4.000 – €7.700Eén dag
Wenteltrap€8.350 – €13.700€4.650 – €9.4006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Elshout.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Elshout is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u maar zo 40% op de nieuwprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-elshout-5154

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Veel types bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Elshout voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Tevens bestaan er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 inclusief montage. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Deze uitvoering beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heusden binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Heusden. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Heusden (https://www.heusden.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert analyseert of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn sturen ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een systeem uitkiezen dat past bij uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadshuisplein 16
 • 5151 JH, Heusden
 • Website: www.heusden.nl
 • E-mail: info@heusden.nl
 • Telefoonnummer: 0735131789

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Elshout subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u geschikte systemen laten zien en informeert welk soort lift past bij uw situatie. De meeste dealers verkopen diverse merken. In het schema hieronder staan aanbieders en merken die ook leveren in Elshout.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Elshout.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele bekende producenten met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten beloven een snelle montage en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden verschillende bekende traplift bouwers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Triwa, Heymer, Minivator, Strobbe. Populaire specialisten van bovengenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, PractiComfort, Vegro, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Elshout binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Stannah & 123 traplift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Swing.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Elshout is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Elshout benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG tot 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie