Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Riel

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Riel kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kan men zonder zorgen en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl leest u bruikbare gegevens over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Tevens kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Goirle.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1900 tot wel €9700, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteGoirle | Fabrikanten en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGoirle
Postcode5133
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Veel geplaatste liftOtolift Line

Kosten traplift Riel juni 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De kostprijs is afhankelijk van twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een automatische voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Riel. De vorm van uw trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.800 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.650 – €8.000€2.900 – €6.5001/2 dag
2 bochten€5.900 – €10.900€3.700 – €7.0006,5 uur
Draaiende trap€8.550 – €12.900€5.050 – €10.500Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Riel.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Riel kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u maar zo 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkooppunten bieden een assortiment met 2e-handse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-riel-5133

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Riel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 incl. montage.Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Goirle door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Goirle. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Goirle (https://www.goirle.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8-26 weken. Aansluitend sturen ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een stoellift uitkiezen die aansluit op uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een WMO-melding doen? In de lijst hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Thomas van Diessenstraat 4
 • 5051 RK, Goirle
 • Website: www.goirle.nl
 • E-mail: loket@goirle.nl
 • Telefoonnummer: 013531531

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Riel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften uitproberen? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u de populaire uitvoeringen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering aansluit op uw woning en budget. Veel van de aanbieders verkopen diverse merken. In de tabel hieronder bekijkt u merken en winkels die ook liften installeren in Riel.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Riel.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal professionele traplift bouwers aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers staan voor een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal grote merken Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Triwa, Extrema, Heymer, Minivator. Grote wederverkopers van deze merken zijn o.a. PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Vegro, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de montage van een traplift in Riel binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Platinum of Smienk verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 55.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Riel is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Riel hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard fluctueert dat tussen de 115 KG & 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie