Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rijen

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Rijen vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zonder risico en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Hieronder bekijkt u bruikbare informatie aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Uiteraard kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Gilze en Rijen.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Risicoloos en op een prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De kosten liggen tussen de €1550 tot zo’n €9700, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteGilze en Rijen | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Postcode5121
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Rijen april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.000 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een vierpuntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht bieden wij de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Rijen. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.700€1.700 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.050 – €9.300€3.450 – €5.4001/2 dag
Twee bochten€6.250 – €11.100€4.250 – €7.500Hele dag
Wenteltrap€8.500 – €14.200€4.550 – €9.2005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Rijen.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rijen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u al snel 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Tevens is dat een duurzame investering. Het gros van de verkopers kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-rijen-5121

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Rijen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700 incl. montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 inclusief plaatsing. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en overige opties zoals eenverlichte voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die rolstoelliften kan leveren. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Gilze en Rijen met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Gilze en Rijen. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert komt langs voor een keukentafelgesprek en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode veilig en prettig in uw huis te wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Gilze en Rijen (https://www.gilzerijen.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. opstapjes of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Vanaf dat moment sturen ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een systeem laten installeren dat past bij uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer informatie of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 5121 JX, Gilze en Rijen
 • Website: www.gilzerijen.nl
 • E-mail: info@gilzerijen.nl
 • Telefoonnummer: 140161

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Rijen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt in de regio. Een erkende adviseur kan u passende mogelijkheden demonstreren en geeft aan welk systeem matcht met de situatie en het budget. Een groot deel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht bieden wij winkels en producenten die ook liften monteren in Rijen.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Rijen.

Erkende merken
In uw regio zijn diverse betrouwbare merken actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten verzekeren een korte levertijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn meerdere goede fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Extrema, Platinum, Triwa, Minivator, Strobbe. Betrouwbare montagepartners van deze modellen zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur helpt u graag bij het kopen van de beste huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Rijen binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Handicare en Extrema verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Air.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Rijen is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Rijen benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier opgewassen tegenelk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie