Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Drunen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Drunen biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u veilig en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Via Trapliftexpert.nl bieden wij handige adviezen aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de montagekosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Daarbovenop kunt u online en zonder moeite een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Heusden.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zorgeloos en op een aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De tarieven liggen tussen de €2150 en €8000, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Heusden | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5152
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftOtolift Parallel

Kosten traplift Drunen juli 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: uw trapsituatie en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €6.950 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel treft u de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Drunen. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.750 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.600 – €9.700€2.600 – €5.2005 uur
2 bochten€6.550 – €11.000€4.400 – €7.600Eén dag
Spiltrap€8.500 – €14.500€5.350 – €9.5006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Drunen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Drunen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de aankoopprijs. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. De meeste verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-drunen-5152

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Drunen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Voorts verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heusden via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Heusden. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Heusden (https://www.heusden.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur gaat na of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn bieden ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een lift aanschaffen die voldoet aan uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadshuisplein 16
 • 5151 JH, Heusden
 • Website: www.heusden.nl
 • E-mail: info@heusden.nl
 • Telefoonnummer: 0735131789

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Drunen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een showroom/dealer bij u in de buurt. Een productspecialist kan u de populaire liften tonen en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift rijmt met de situatie en het budget. De meeste winkels hanteren verschillende merken en modellen. In het onderstaande overzicht vindt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Drunen.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Drunen.

Bekende merken
In ons land zijn vijf bekende leveranciers operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten garanderen een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan 5 goede producenten Dit zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens worden er ook producten verkocht van Triwa, Heymer, Extrema, Platinum, Minivator. Betrouwbare installateurs van deze merken zijn o.a. Vegro, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert kan u helpen met het uitzoeken van een prettige huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Drunen binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Handicare en 123 traplift bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Drunen is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Drunen werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG tot 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie