Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Loon op Zand

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Loon op Zand maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina bekijkt u waardevolle informatie ten aanzien van trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarnaast kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Loon op Zand.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2500 tot zo’n €9200, inclusief installatie.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteLoon op Zand | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5175
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 80

Kosten traplift Loon op Zand april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: uw trapsituatie en eventuele extra’s. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.200 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel treft u de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Loon op Zand. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.900€1.750 – €2.2004 uur
1 bocht€5.050 – €9.800€2.800 – €6.5004,5 uur
2 bochten€5.500 – €10.900€4.000 – €7.0006,5 uur
Draaiende trap€8.150 – €13.300€5.200 – €10.200Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Loon op Zand.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Loon op Zand kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u al snel 50% op de aankoopprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-loon-op-zand-5175

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Loon op Zand voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Voorts zijn er buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.200 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief montage. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs hangt af van de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een hoofdsteun.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Loon op Zand via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Loon op Zand. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Loon op Zand (https://www.loonopzand.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent analyseert of de traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een traplift laten plaatsen die matcht met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk een aanvraag indienen? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Anton Pieckplein 1
 • 5171 CV, Loon op Zand
 • Website: www.loonopzand.nl
 • E-mailadres: servicepuntwwz@loonopzand.nl
 • Telefoonnummer: 0416289247

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Loon op Zand bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere stoelliften demonstreren en adviseert welk systeem rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Loon op Zand.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Loon op Zand.

Professionele merken
In uw omgeving zijn verschillende professionele merken met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten waarborgen een snelle montage en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 goede ontwikkelaars Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Extrema, Triwa, Strobbe, Platinum. Erkende montagepartners van de genoemde merken zijn 123traplift, Smienk, TipTop, RecentLift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de montage van een traplift in Loon op Zand al binnen 2 weken plaatsvinden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Otolift & TipTop verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Swing.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Loon op Zand is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Loon op Zand benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal ligt dat tussen de 105 KG tot 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningtypes kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie