Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dongen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Dongen maakt het mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zonder risico en comfortabel blijven genieten van uw woning. Via Trapliftexpert.nl leest u praktische beschrijvingen wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, de werking, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Daarbovenop kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Dongen.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten schommelen tussen €1950 tot wel €9100, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Dongen | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDongen
Postcode5104
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Dongen mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.350.
 • Een basislift met een standaard bocht is verkrijgbaar vanaf €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €6.900 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een hoofdsteun zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Dongen. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.700 – €2.3504 uur
Eén bocht€5.150 – €9.400€3.250 – €6.0004,5 uur
Meerdere bochten€5.550 – €11.400€3.550 – €7.8005,5 uur
Draaiende trap€7.500 – €14.200€5.300 – €10.400Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Dongen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Dongen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u maar zo 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Veel verkopers hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-dongen-5104

Waarom een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel types hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Dongen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Voorts zijn er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.850 inclusief plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Dongen binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Dongen. Burgers met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Dongen (https://www.dongen.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent beslist of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag nu een type selecteren die voldoet aan uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoge Ham 62
 • 5104 JJ, Dongen
 • Website: www.dongen.nl
 • E-mail: zorgloket@dongen.nl
 • Telefoonnummer: 140162

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Dongen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom in de buurt. Een productspecialist kan u een aantal systemen tonen en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model voldoet aan uw woning en budget. Veel showrooms verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel staan winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Dongen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Dongen.

Geschikte merken
In ons land zijn enkele goede producenten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten staan bekend om een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftInnovatief en compact design
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden 5 bekende ontwikkelaars Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Extrema, Minivator, Heymer, Platinum. Bekende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, PractiComfort, 123traplift, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een fijne huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Dongen binnen één tot twee weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Triwa & Strobbe verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Dongen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Dongen verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal fluctueert dat tussen de 130 KG & 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie