Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Raamsdonk

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Raamsdonk verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina treft u handige details inzake trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, de unieke werking, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Bovendien kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Geertruidenberg.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een veilige en plezierige manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De tarieven variëren tussen €2150 tot zo’n €9800, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteGeertruidenberg | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeertruidenberg
Postcode5165
WMO Beslissingstermijn8-13 weken
Veel gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Raamsdonk mei 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.100.
 • Extra’s zoals een luxere stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Raamsdonk. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.950€1.850 – €2.3501/2 dag
1 bocht€4.500 – €9.600€2.600 – €5.800Dagdeel
2 bochten€5.800 – €11.700€4.400 – €7.3006 uur
Wenteltrap€7.700 – €12.300€4.750 – €9.000Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Raamsdonk.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Raamsdonk is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u maar zo 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-raamsdonk-5165

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste stoelliften beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor iedere woning en elk budget bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Raamsdonk voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Verder zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap start bij €2.300 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.350 inclusief montage. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Dit product beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede zaak die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Geertruidenberg binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Geertruidenberg. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren comfortabel thuis te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Geertruidenberg (https://www.geertruidenberg.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-13 weken. Na deze termijn verstrekken ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een lift laten monteren die rijmt met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vrijheidstraat 2
 • 4941 DX, Geertruidenberg
 • Website: www.geertruidenberg.nl
 • E-mail: info@geertruidenberg.nl
 • Telefoonnummer: 140162

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Raamsdonk bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal uitvoeringen demonstreren en informeert welk merk/model aansluit op uw budget en situatie. Een groot deel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder staan verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Raamsdonk.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Raamsdonk.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse geschikte ontwikkelaars operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten beloven een korte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het schema hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn verschillende bekende ontwikkelaars Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Extrema, Strobbe, Triwa, Heymer. Populaire wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, Vegro, RecentLift, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Raamsdonk al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Minivator & Heymer beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als de Stannah Sadler.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Raamsdonk is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Raamsdonk verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 105 KG tot 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie