Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hedikhuizen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Hedikhuizen vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u veilig en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl leest u praktische gegevens t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u gratis en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Heusden.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Met een veilig gevoel en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2450 tot maar liefst €10100, incl. montage.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHeusden | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftTriwa TR 60

Kosten traplift Hedikhuizen juni 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850.
 • Een stoellift met één bocht start bij €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.300 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamefolders. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Hedikhuizen. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.650 – €2.1003,5 uur
1 bocht€4.950 – €8.700€2.750 – €5.8001/2 dag
Twee bochten€5.850 – €10.200€3.750 – €7.0006,5 uur
Wenteltrap€8.550 – €12.600€4.850 – €10.300Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hedikhuizen.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hedikhuizen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u maar zo 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-hedikhuizen-5256

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 types: stoelliften in Hedikhuizen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.400 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.350 inclusief plaatsing. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heusden binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Heusden. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Heusden (https://www.heusden.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent gaat na of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens geven ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een systeem aanschaffen die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u een WMO-melding doen? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadshuisplein 16
 • 5151 JH, Heusden
 • Website: www.heusden.nl
 • E-mail: info@heusden.nl
 • Telefoonnummer: 0735131789

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Hedikhuizen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften uitproberen? Het meest praktische is een adviespunt of showroom in de buurt. Een betrouwbare expert kan u de populaire mogelijkheden tonen en informeert welk model rijmt met de situatie en het budget. De meeste winkels bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook liften plaatsen in Hedikhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Hedikhuizen.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn verschillende bekende merken operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers hanteren een korte installatietijd en een goede service. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn een aantal geschikte ontwikkelaars Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Extrema, Triwa, Minivator, Heymer. Gerenommeerde verkopers van deze merken zijn o.a. Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een prettige huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de montage van een traplift in Hedikhuizen al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Minivator of RecentLift beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Triwa TR 55.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Hedikhuizen is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Hedikhuizen benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis wisselt dat tussen de 105 KG tot 165 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de modellen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie