Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Herpt

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Herpt maakt het mogelijk! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u risicoloos en comfortabel van uw hele huis genieten. Op deze website bieden wij nuttige specificaties met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over soorten liften, hoe het werkt, de onkosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Ook kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Heusden.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder risico en op een plezierige manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De totale kosten liggen tussen de €1650 oplopend tot 8500, incl. installatie.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHeusden | Merken en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Herpt mei 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs is afhankelijk van twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €6.950 incl. montage.
 • Opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze interessante basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Herpt. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.400€1.650 – €2.1503,5 uur
1 bocht€5.350 – €9.100€3.350 – €5.500Dagdeel
Twee bochten€5.700 – €10.900€4.450 – €7.1001 dag
Spiltrap€7.700 – €14.400€5.400 – €9.500Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Herpt.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Herpt kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u eenvoudig 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel verkopers kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-herpt-5256

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste types beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Herpt voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Voorts verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 inclusief montage. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een vierpuntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heusden via de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Heusden. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een veilige manier zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Heusden (https://www.heusden.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend bieden ze u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een traplift laten plaatsen die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadshuisplein 16
 • 5151 JH, Heusden
 • Website: www.heusden.nl
 • E-mailadres: info@heusden.nl
 • Telefoonnummer: 0735131789

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Herpt vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of het aanbod trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u passende mogelijkheden demonstreren en informeert welk model past bij uw wensen, eisen en budget. Veel winkels verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook leveren in Herpt.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Herpt.

Betrouwbare merken
In ons land zijn vijf bekende ontwikkelaars met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten waarborgen een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan meerdere goede traplift bouwers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Triwa, Heymer, Strobbe, Platinum. Grote wederverkopers van bovengenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen met het kopen van een goede huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Herpt binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Triwa of Strobbe verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Herpt is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Herpt hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 120 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie