Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudheusden

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Oudheusden biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u veilig en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl bekijkt u praktische adviezen wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe het werkt, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Heusden.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De tarieven variëren tussen €1800 en €9400, incl. montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHeusden | Fabrikanten en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeusden
Postcode5256
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Oudheusden juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: het type trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.100 of meer.
 • Opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van de richtprijzen van het installeren van een traplift in Oudheusden. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.550 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.600 – €9.600€3.050 – €6.4004,5 uur
Twee bochten€5.500 – €11.200€4.350 – €7.900Eén dag
Spiltrap€8.500 – €12.900€5.150 – €10.4006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oudheusden.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Oudheusden kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 45% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-oudheusden-5256

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget is er een passende oplossing. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Oudheusden voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap start bij €2.550 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 inclusief montage. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eenklaprail.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heusden via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Heusden. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Heusden (https://www.heusden.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment krijgt u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een type laten installeren die rijmt met uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer weten of meteen aan de slag met een aanvraag? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadshuisplein 16
 • 5151 JH, Heusden
 • Website: www.heusden.nl
 • E-mail: info@heusden.nl
 • Telefoonnummer: 0735131789

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Oudheusden subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u verschillende opties laten zien en informeert u over welk type lift past rijmt met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel treft u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Oudheusden.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Oudheusden.

Professionele merken
In uw omgeving zijn enkele erkende leveranciers actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken hanteren een korte levertijd en een goede service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele goede ontwikkelaars Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Triwa, Strobbe, Platinum, Minivator. Betrouwbare verkopers van dergelijke merken zijn Vegro, 123traplift, Smienk, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een geschikte huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Oudheusden al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Acorn of Heymer verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Platinum Horizon.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Oudheusden is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Oudheusden verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel wisselt dat tussen de 100 KG tot 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie