Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sint-Michielsgestel

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Sint-Michielsgestel vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u zonder risico en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site bieden wij uitgebreide gegevens over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de montagekosten, info over de WMO/PGB en veiligheid. Uiteraard kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Sint-Michielsgestel.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1500 en €9200, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSint-Michielsgestel | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5271
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftPlatinum Curve

Kosten traplift Sint-Michielsgestel april 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs hangt af van 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.750.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.450 of zelfs nog meer.
 • Een upgrade zoals een voetenplank met LED verlichting zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel verschaffen we een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Sint-Michielsgestel. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.650€1.550 – €2.150halve dag
Eén bocht€4.950 – €8.700€2.850 – €6.8001/2 dag
Meerdere bochten€6.200 – €10.300€4.200 – €7.4006 uur
Spiltrap€7.950 – €14.100€5.100 – €10.2001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Sint-Michielsgestel.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Sint-Michielsgestel is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u eenvoudig 50% – 60% op de aanschafwaarde. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-sint-michielsgestel-5271

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Sint-Michielsgestel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u kiezen voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.350 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 incl. installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type start bij €10.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sint-Michielsgestel met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Sint-Michielsgestel. Inwoners die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en comfortabel van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Sint-Michielsgestel (https://www.sint-michielsgestel.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift uitzoeken die aansluit op uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of gelijk aanmelden voor de WMO? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Meanderplein 1
 • 5271 GC, Sint-Michielsgestel
 • Website: www.sint-michielsgestel.nl
 • E-mail: gemeente@sint-michielsgestel.nl
 • Telefoonnummer: 0735531600

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Sint-Michielsgestel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u geschikte opties introduceren en adviseert welke uitvoering rijmt met uw situatie. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst vindt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Sint-Michielsgestel.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Sint-Michielsgestel.

Erkende merken
In uw regio zijn diverse betrouwbare traplift fabrikanten operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten staan in voor een korte installatietijd en een goede service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 populaire leveranciers Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Heymer, Extrema, Strobbe, Minivator. Gerenommeerde aanbieders van deze merken zijn o.a. PractiComfort, TipTop, 123traplift, RecentLift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur kan u helpen met het kopen van een geschikte huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de montage van een traplift in Sint-Michielsgestel binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Triwa of Heymer hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant comfort.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Sint-Michielsgestel is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Sint-Michielsgestel communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Normaal gesproken ligt dat tussen de 120 KG – 150 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort woningen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie