Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift s-Hertogenbosch

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in s-Hertogenbosch maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u weer zelf en moeiteloos weer op de bovenverdieping komen. Aan de hand van deze website treft u bruikbare beschrijvingen m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio s-Hertogenbosch.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een beschermde en plezante manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De totale kosten liggen tussen de €1600 tot maar liefst €9900, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente s-Hertogenbosch | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5222
WMO Beslissingstermijn1 week
Vaak verkochte liftTriwa TR 160

Kosten traplift s-Hertogenbosch mei 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.150 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een verlichte voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze voordelige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel bieden wij indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in s-Hertogenbosch. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.350€1.750 – €2.1004 uur
Eén bocht€5.400 – €8.400€2.950 – €6.7004,5 uur
Meerdere bochten€6.300 – €10.500€3.900 – €7.5005,5 uur
Draaiende trap€7.650 – €14.400€5.050 – €10.8001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in s-Hertogenbosch.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in s-Hertogenbosch is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u al snel 40% op de nieuwprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. Het gros van de showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-s-hertogenbosch-5222

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in s-Hertogenbosch voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast verkoopt men buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.400 incl. montage.De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en eventuele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente s-Hertogenbosch via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente s-Hertogenbosch. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente s-Hertogenbosch (https://www.s-hertogenbosch.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 1 week. Vanaf dat moment bieden ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een model laten installeren die voldoet aan uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of snel een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Wolvenhoek 1
 • 5211 HH, s-Hertogenbosch
 • Website: www.s-hertogenbosch.nl
 • E-mailadres: wmo@s-hertogenbosch.nl
 • Telefoonnummer: 0736155155

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO s-Hertogenbosch bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor mensen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u geschikte uitvoeringen demonstreren en adviseert welk soort lift rijmt met uw trap, situatie en budget. De meeste winkeliers hebben een divers aanbod. In deze tabel vergelijkt u merken en winkels die ook actief zijn in s-Hertogenbosch.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in s-Hertogenbosch.

Geschikte merken
In uw regio zijn vijf betrouwbare ontwikkelaars operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan voor een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit vijf geschikte traplift bouwers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Strobbe, Heymer, Extrema, Triwa. Bekende verkopers van dergelijke merken zijn 123traplift, TipTop, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een fijne huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak zal de montage van een traplift in s-Hertogenbosch al binnen 2 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Acorn + Strobbe bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in s-Hertogenbosch is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in s-Hertogenbosch werkt met een maximale draagkracht in KG. Vaak schommelt dat tussen de 105 KG tot 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie