Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nuland

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Nuland verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u veilig en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Onderstaand vindt u uitgebreide informatie ten aanzien van trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, technische details, de tarieven, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Tevens kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio s-Hertogenbosch.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €1500 tot maar liefst €8700, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeentes-Hertogenbosch | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5391
WMO Beslissingstermijn1 week
Vaak gekozen liftStannah Starla

Kosten traplift Nuland juni 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een andere kleur rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.050.
 • Opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder vindt u een inschatting van de kosten van het laten plaatsen van een traplift in Nuland. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.800€1.600 – €2.300halve dag
1 bocht€5.450 – €9.800€3.300 – €6.2004,5 uur
2 bochten€6.500 – €11.800€4.400 – €7.2006,5 uur
Draaiende trap€7.600 – €13.500€5.050 – €10.100Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Nuland.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Nuland kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u tot wel 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Meer en meer fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-nuland-5391

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit model heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Nuland voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u kiezen voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.550 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.350 incl. montage.Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente s-Hertogenbosch met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente s-Hertogenbosch. Inwoners die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente s-Hertogenbosch (https://www.s-hertogenbosch.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent zoekt uit of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 1 week. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een systeem kiezen die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of meteen een aanmelding voor de WMO doen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wolvenhoek 1
 • 5211 HH, s-Hertogenbosch
 • Website: www.s-hertogenbosch.nl
 • E-mail: wmo@s-hertogenbosch.nl
 • Telefoonnummer: 0736155155

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Nuland subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening speciaal voor particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom in de buurt. Een getrainde specialist kan u de populaire systemen demonstreren en geeft aan welk systeem past bij uw woning en budget. Het gros van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel vindt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Nuland.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Nuland.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 geschikte producenten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken waarborgen een snelle montage en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de tabel hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende betrouwbare merken De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Triwa, Heymer, Minivator, Extrema. Populaire (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, Smienk, 123traplift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Nuland al binnen 2 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Acorn + PractiComfort verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Platinum Curve.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Nuland is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Nuland benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken ligt dat tussen de 135 KG tot 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie