Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Geffen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Geffen maakt het mogelijk! Flink wat senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u zonder risico en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via de TrapliftExpert vindt u waardevolle details met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Ook kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten in de regio s-Hertogenbosch.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Risicoloos en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2500 tot zo’n €9800, inclusief montage.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente s-Hertogenbosch | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
Gemeentes-Hertogenbosch
Postcode5386
WMO Beslissingstermijn1 week
Veel gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Geffen juni 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs hangt af van twee factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een automatisch opklapbare voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder treft u een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Geffen. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.250€1.800 – €2.2504,5 uur
1 bocht€4.650 – €9.500€2.900 – €6.900halve dag
2 bochten€6.000 – €10.700€3.650 – €8.000Eén dag
Draaiende trap€7.700 – €13.300€5.050 – €9.200Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Geffen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Geffen is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u maar zo 55% op de aanschafwaarde. Ook is recycling goed voor het milieu. De meeste fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-geffen-5386

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Doorgaans kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Geffen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Tevens zijn er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.700 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.850 incl. montage.Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €9.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eenhoofdsteun.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties kosten al snel €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente s-Hertogenbosch via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente s-Hertogenbosch. Mensen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beslist of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente s-Hertogenbosch (https://www.s-hertogenbosch.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 1 week. Daarna verstrekken ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een traplift kiezen dat past bij uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of snel aanmelden voor de WMO? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Wolvenhoek 1
 • 5211 HH, s-Hertogenbosch
 • Website: www.s-hertogenbosch.nl
 • E-mailadres: wmo@s-hertogenbosch.nl
 • Telefoonnummer: 0736155155

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Geffen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u passende mogelijkheden demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering aansluit op de situatie en het budget. Veel van de showrooms verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Geffen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Geffen.

Professionele merken
In ons land zijn een aantal erkende traplift fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers staan voor een snelle montage en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn vijf erkende fabrikanten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Strobbe, Triwa, Platinum, Extrema. Erkende (tweedehands) aanbieders van dergelijke merken zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van de beste huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Geffen in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals ThyssenKrupp of TipTop beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Handicare 1000XXL.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Geffen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Geffen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 110 KG tot 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie