Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Reek

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Reek maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u veilig en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina leest u handige beschrijvingen ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Daarbovenop kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Landerd.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder risico en op een aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De kosten liggen tussen de €2200 tot maar liefst €9000, incl. plaatsing.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Landerd | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5375
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Reek juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een simpele lift met één bocht installeren ze al v.a. €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400.
 • Extra’s zoals een draaifunctie zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder voorzien we u van een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Reek. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.450€1.700 – €2.2504,5 uur
1 bocht€5.400 – €8.400€2.750 – €5.7005 uur
Twee bochten€5.550 – €11.900€3.950 – €7.8001 dag
Spiltrap€7.500 – €12.200€4.650 – €9.9001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Reek.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Reek is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u zo 40% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-reek-5375

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Reek voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.200 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 inclusief installatie. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Deze variant heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Landerd met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Landerd. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Landerd (https://www.landerd.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U mag nu een type laten installeren dat past bij uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 39
 • 5411 EA, Landerd
 • Website: www.landerd.nl
 • E-mail: info@landerd.nl
 • Telefoonnummer: 0486458111

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Reek vinden we nog meer subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u passende systemen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering aansluit op uw situatie. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Reek.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Reek.

Goede merken
In Nederland zijn enkele geschikte fabrikanten aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten garanderen een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftInnovatief en compact design
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf betrouwbare merken Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Triwa, Strobbe, Extrema, Platinum. Betrouwbare aanbieders van merken als deze zijn 123traplift, Smienk, RecentLift, Vegro, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitzoeken van een fijne huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Reek binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Otolift & TipTop verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 10.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Reek is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Reek communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 110 KG en 145 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de modellen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie