Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Huisseling

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Huisseling vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig de trap op en af. Op deze site bieden wij handige gegevens wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Oss.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Risicoloos en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €1950 & €9500, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Oss | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5373
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Huisseling juni 2024

U bent overtuigt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.850.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.000 of meer.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze interessante vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Huisseling. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.550 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.300 – €9.100€3.300 – €6.300halve dag
2 bochten€5.700 – €10.400€3.600 – €8.0006,5 uur
Draaiende trap€7.750 – €12.800€4.650 – €9.300Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Huisseling.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Huisseling kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u eenvoudig 40% – 45% vergeleken met een nieuw model. Tevens is dat een duurzame investering. Veel merken bieden een assortiment met tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-huisseling-5373

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Huisseling voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.850 incl. montage.Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €10.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oss door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Oss. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een veilige manier in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Oss (https://www.oss.nl).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent beslist of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak opstapjes of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn bieden ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift laten monteren die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 2
 • 5341 GM, Oss
 • Website: www.oss.nl
 • E-mailadres: zorg@oss.nl
 • Telefoonnummer: 140412

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Huisseling zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer in de regio. Een erkende adviseur kan u meerdere modellen introduceren en informeert u over welk model past bij uw wensen en budget. Een groot deel van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel staan aanbieders en merken die ook leveren in Huisseling.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Huisseling.

Erkende merken
In Nederland zijn meerdere geschikte traplift fabrikanten met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten werken met een korte levertijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden vijf goede producenten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Heymer, Triwa, Platinum, Minivator. Erkende aanbieders van merken als deze zijn TipTop, Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Huisseling binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Handicare of PractiComfort bieden een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950+.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Huisseling is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Huisseling communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis wisselt dat tussen de 120 KG & 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie