Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oss

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Oss kan u daarbij helpen! Flink wat mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zonder risico en zonder enige inspanning de trap op en af. Op deze webpagina bieden wij belangrijke beschrijvingen wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, een technische beschrijving, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Daarnaast kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Oss.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1550 oplopend tot 8100, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Oss | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5346
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Oss mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Ook komen er additionele kosten bij voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.750.
 • Een stoellift met één bocht start bij €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.650 of nog duurder.
 • Opties zoals een luxere stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze gunstige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel voorzien we u van de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Oss. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.950€1.700 – €2.3003,5 uur
1 bocht€4.900 – €9.800€3.200 – €5.3001/2 dag
Meerdere bochten€6.450 – €10.600€3.550 – €7.3005,5 uur
Wenteltrap€8.550 – €13.400€5.550 – €9.7006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Oss.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oss kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden goed getest en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschafwaarde. Tevens is recycling goed voor het milieu. Veel fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-oss-5346

Waarom een traplift?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle stoelliften hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Oss voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Tevens verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.100 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.750 incl. plaatsing. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oss binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Oss. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Oss (https://www.oss.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn ontvangt u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een stoellift selecteren die in lijn is met uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct aan de slag met een aanvraag? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 2
 • 5341 GM, Oss
 • Website: www.oss.nl
 • E-mail: zorg@oss.nl
 • Telefoonnummer: 140412

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Oss vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal stoelliften laten zien en informeert welke uitvoering voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een divers aanbod. In het schema hieronder vindt u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Oss.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Oss.

Betrouwbare merken
In ons land zijn 5 goede fabrikanten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan 5 geschikte leveranciers Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Platinum, Heymer, Strobbe, Minivator. Bekende dealers van deze modellen zijn 123traplift, PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist kan u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties zal de montage van een traplift in Oss in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals ThyssenKrupp of Smienk verschaffen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare Freecurve.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Oss is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Oss werkt met een maximaal gewicht in kilogram. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG & 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie