Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Herpen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Herpen kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u veilig en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Hieronder kunt u aan de slag met handige informatie ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kunt u ook meteen en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Oss.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2300 oplopend tot 8600, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOss | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5373
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Herpen juni 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.000 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische schuifrail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Herpen. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.600 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€4.900 – €8.000€2.550 – €5.6004,5 uur
2 bochten€6.050 – €11.300€4.200 – €7.6006,5 uur
Wenteltrap€8.300 – €12.400€5.200 – €10.4006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Herpen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Herpen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u maar zo 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Steeds meer merken hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-herpen-5373

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Herpen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.000 incl. plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een driepuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Dit product wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften kosten al gauw €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oss binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Oss. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Oss (https://www.oss.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een traplift laten installeren die aansluit op uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer informatie of nu direct een aanvraag indienen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 2
 • 5341 GM, Oss
 • Website: www.oss.nl
 • E-mailadres: zorg@oss.nl
 • Telefoonnummer: 140412

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Herpen vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom in de regio. Een getrainde specialist kan u een aantal stoelliften laten zien en informeert welk soort lift voldoet aan uw woning en budget. De meeste aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht bekijkt u leveranciers en merken die ook leveren in Herpen.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Herpen.

Goede merken
In Nederland zijn 5 populaire fabrikanten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers staan voor een snelle levertijd en goede after service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit een aantal geschikte traplift fabrikanten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator, Triwa. Grote montagepartners van eerdergenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, TipTop, RecentLift, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist zal u bijstaan bij het kopen van een geschikte huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Herpen al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Handicare en Extrema hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 75.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Herpen is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Herpen benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal ligt dat tussen de 105 KG en 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie