Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Macharen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Macharen maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze webpagina treft u handige gegevens t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Meer weten? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Oss.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De totale kosten liggen tussen de €1900 tot wel €10200, incl. montage.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Oss | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5367
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Macharen april 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van uw trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.000.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.300 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Macharen. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.300€1.700 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€5.400 – €9.200€2.850 – €5.9004,5 uur
Twee bochten€6.450 – €10.600€4.050 – €7.0006,5 uur
Wenteltrap€7.650 – €13.800€5.350 – €9.400Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Macharen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Macharen kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u tot wel 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is dat een duurzame investering. Flink wat showrooms kunnen u ook helpen aan 2de-handse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-macharen-5367

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste modellen hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Macharen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Tevens zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.750 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.750 incl. plaatsing. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een noodbatterij.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oss via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Oss. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u in veel gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Oss (https://www.oss.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u details over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model laten monteren die voldoet aan uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 2
 • 5341 GM, Oss
 • Website: www.oss.nl
 • E-mailadres: zorg@oss.nl
 • Telefoonnummer: 140412

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Macharen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u geschikte stoelliften tonen en adviseert u over welk model matcht met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande lijst treft u verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Macharen.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Macharen.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn diverse erkende fabrikanten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten bieden een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn enkele geschikte merken We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Platinum, Strobbe, Extrema, Heymer. Bekende (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het vinden van de beste huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de montage van een traplift in Macharen binnen een paar weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Handicare & Smienk beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant classic.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Macharen is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Macharen benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Standaard fluctueert dat tussen de 110 KG & 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie