Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Overlangel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Overlangel vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u zelfstandig en probleemloos blijven genieten van uw woning. Via de TrapliftExpert bieden wij nuttige tips m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, de unieke werking, de tarieven, info over de WMO/PGB en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Oss.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zorgeloos en op een gemakkelijke manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven liggen tussen de €2000 en €10200, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOss | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5357
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 10

Kosten traplift Overlangel april 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: het type trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.000 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder bekijkt u de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Overlangel. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.900€1.550 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.500 – €8.100€3.100 – €6.8001/2 dag
Twee bochten€5.950 – €10.200€3.750 – €7.0005,5 uur
Spiltrap€7.500 – €14.500€5.000 – €9.400Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Overlangel.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Overlangel is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u zo 40% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Steeds meer aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-overlangel-5357

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Overlangel voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.750 incl. montage.Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende zaak die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oss met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Oss. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Oss (https://www.oss.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als hoogteverschillen of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een lift uitzoeken die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of snel hulp aanvragen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 2
 • 5341 GM, Oss
 • Website: www.oss.nl
 • E-mailadres: zorg@oss.nl
 • Telefoonnummer: 140412

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Overlangel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel in de regio. Een erkende adviseur kan u verschillende systemen tonen en informeert u over welk model aansluit op uw woning en budget. Het gros van de dealers hebben een divers aanbod. In de volgende tabel bieden wij fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Overlangel.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Overlangel.

Goede merken
In uw omgeving zijn verschillende betrouwbare ontwikkelaars met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten focussen zich op een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan meerdere bekende merken Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Heymer, Platinum, Triwa, Minivator. Erkende verkopers van bovengenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, Vegro, TipTop, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een passende huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Overlangel binnen een paar weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Platinum en RecentLift hebben een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 55.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Overlangel is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Overlangel verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis fluctueert dat tussen de 105 KG en 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie