Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Dieden

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Dieden biedt uitkomst! Flink wat ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u zonder risico en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Onderstaand bieden wij praktische tips over trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Bovendien kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Oss.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De kosten variëren tussen €1950 & €8100, inclusief installatie.
 • Regelmatig krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOss | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5353
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Dieden mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700.
 • Een stoellift met één bocht start bij €5.850.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.500 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder bekijkt u de richtprijzen van het monteren van een traplift in Dieden. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.700€1.650 – €2.2504 uur
Eén bocht€4.700 – €8.200€3.300 – €5.900Dagdeel
Meerdere bochten€6.200 – €10.300€3.900 – €7.9006 uur
Draaiende trap€8.500 – €12.800€5.500 – €9.3001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Dieden.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Dieden is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u tot wel 40% – 45% op de aankoopprijs. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Veel verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-dieden-5353

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Dieden voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien zijn er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.250 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.900 incl. montage.Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een parkeerbocht.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oss via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Oss. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oss (https://www.oss.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u details over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een traplift laten monteren die in lijn is met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of meteen een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 2
 • 5341 GM, Oss
 • Website: www.oss.nl
 • E-mail: zorg@oss.nl
 • Telefoonnummer: 140412

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Dieden zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u geschikte modellen tonen en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering past bij uw wensen en budget. Veel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht staan verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Dieden.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Dieden.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn vijf goede traplift bouwers aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken werken met een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande lijst treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftInnovatief en compact design
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan enkele betrouwbare traplift fabrikanten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Extrema, Minivator, Heymer, Platinum. Bekende aanbieders van merken als deze zijn RecentLift, Smienk, TipTop, PractiComfort, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Dieden al binnen 2 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Handicare & Strobbe hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Line.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Dieden is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Dieden hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Vaak valt dit binnen een marge van 130 KG en 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie