Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoenzadriel

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Hoenzadriel verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u op een veilige manier en probleemloos van uw hele huis genieten. Op de traplift-vergelijker treft u nuttige specificaties betreffende trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, hoe het werkt, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Maasdriel.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen variëren tussen €1650 tot maar liefst €9100, inclusief montage.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteMaasdriel | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5333
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1100

Kosten traplift Hoenzadriel juni 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs is afhankelijk van twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.700 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een hoofdsteun zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze goedkope basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Hoenzadriel. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.400€1.550 – €2.1504 uur
Eén bocht€5.000 – €9.500€2.500 – €6.6001/2 dag
Meerdere bochten€6.100 – €11.000€4.350 – €7.5006,5 uur
Wenteltrap€8.250 – €14.400€5.300 – €10.8006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Hoenzadriel.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Hoenzadriel is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u maar zo 60% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Veel verkooppunten bieden een assortiment met tweedehands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-hoenzadriel-5333

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor elke situatie is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Hoenzadriel voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast bestaan er oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.750 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 incl. installatie. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en eventuele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen kosten al snel €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Maasdriel via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Maasdriel. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Maasdriel (https://www.maasdriel.nl).
 2. Een consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens bieden ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U gaat dan een stoellift selecteren die matcht met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of direct een WMO-melding doen? Onderstaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 45
 • 5331 CB, Maasdriel
 • Website: www.maasdriel.nl
 • E-mail: info@maasdriel.nl
 • Telefoonnummer: 140418

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Hoenzadriel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel in de regio. Een getrainde specialist kan u passende systemen laten zien en adviseert welk type lift past rijmt met uw wensen en budget. Een groot deel van de winkels bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Hoenzadriel.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Hoenzadriel.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf geschikte leveranciers met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken beloven een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 erkende traplift bouwers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Triwa, Heymer, Strobbe, Minivator. Erkende dealers van dergelijke merken zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, Smienk, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Hoenzadriel binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Triwa & Smienk verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Line.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Hoenzadriel is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Hoenzadriel communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG en 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie