Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ammerzoden

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Ammerzoden biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kunt u zelfstandig en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen. Op deze website leest u praktische details aangaande trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Maasdriel.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een veilige en comfortabele manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schommelen tussen €1700 oplopend tot 9000, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift juni 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteMaasdriel | Merken en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5324
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950

Kosten traplift Ammerzoden juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs is afhankelijk van twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Vaak worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 of meer.
 • Extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel treft u de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Ammerzoden. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.850€1.800 – €2.3504 uur
1 bocht€5.250 – €8.200€3.400 – €5.0005 uur
Meerdere bochten€6.100 – €10.800€3.650 – €7.600Eén dag
Spiltrap€8.450 – €13.600€4.650 – €9.2006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ammerzoden.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ammerzoden kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u maar zo 55% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-ammerzoden-5324

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste merken hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Ammerzoden voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Verder bestaan er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.850 inclusief plaatsing. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €10.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Maasdriel met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Maasdriel. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Maasdriel (https://www.maasdriel.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een lift laten monteren die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of snel hulp aanvragen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 45
 • 5331 CB, Maasdriel
 • Website: www.maasdriel.nl
 • E-mailadres: info@maasdriel.nl
 • Telefoonnummer: 140418

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Ammerzoden vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een erkende adviseur kan u geschikte liften introduceren en vertelt welk soort lift in lijn is met uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht bekijkt u leveranciers en merken die ook actief zijn in Ammerzoden.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Ammerzoden.

Professionele merken
In Nederland zijn een aantal populaire traplift bouwers actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten verzekeren een snelle levertijd en een eigen serviceteam. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele bekende fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Extrema, Triwa, Minivator, Strobbe. Populaire wederverkopers van de genoemde merken zijn TipTop, 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een fijne huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Ammerzoden binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Acorn en Strobbe bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Siena.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Ammerzoden is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Ammerzoden hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG en 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie