Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nederhemert

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Nederhemert biedt uitkomst! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u zorgeloos en zonder moeite naar boven en naar beneden. Op deze site bieden wij belangrijke adviezen aangaande trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, de werking, de geschatte kosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u direct en zonder moeite een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Zaltbommel.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een betrouwbare en prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven liggen tussen de €1700 oplopend tot 8600, incl. montage.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteZaltbommel | Merken en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5317
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Populaire trapliftStannah Starla

Kosten traplift Nederhemert juni 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan stijgen de kosten. Mogelijk zijn er extra kosten voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.200 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een driepuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze interessante vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Nederhemert. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.250€1.750 – €2.1001/2 dag
1 bocht€4.650 – €8.300€2.700 – €5.800Dagdeel
2 bochten€5.900 – €11.200€3.550 – €7.3006,5 uur
Draaiende trap€8.000 – €13.000€4.750 – €10.1006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Nederhemert.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nederhemert is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u zo 30% – 50% op de aankoopprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer aanbieders hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-nederhemert-5317

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste systemen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Nederhemert voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.750 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 inclusief installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een automatische klaprail.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaltbommel via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Zaltbommel. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Zaltbommel (https://www.zaltbommel.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak drempels of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Na deze termijn ontvangt u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Mits u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een traplift laten plaatsen die matcht met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Meer weten of direct een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hogeweg 11
 • 5301 LB, Zaltbommel
 • Website: www.zaltbommel.nl
 • E-mailadres: info@zaltbommel.nl
 • Telefoonnummer: 140418

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Nederhemert vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een winkel of showroom in de regio. Een erkende adviseur kan u de populaire mogelijkheden laten zien en informeert u over welke uitvoering aansluit op uw wensen, eisen en budget. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel vergelijkt u merken en winkels die ook liften monteren in Nederhemert.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Nederhemert.

Erkende merken
In uw omgeving zijn diverse geschikte producenten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers garanderen een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende geschikte traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er ook producten verkocht van Triwa, Strobbe, Extrema, Minivator, Platinum. Populaire specialisten van deze merken zijn o.a. RecentLift, Smienk, TipTop, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het vinden van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Nederhemert in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Platinum & TipTop hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Otolift Two.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Nederhemert is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Nederhemert benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen ligt dat tussen de 105 KG – 160 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke woningtypes kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie