Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bruchem

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Bruchem verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kan men zonder zorgen en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Via deze website vindt u nuttige beschrijvingen inzake trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de WMO en onderhoud. Ook kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Zaltbommel.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2000 en €8200, incl. installatie.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteZaltbommel | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5314
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Veel geplaatste liftOtolift Line

Kosten traplift Bruchem mei 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Ook zijn er extra kosten voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.350 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Bruchem. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.700 – €2.2001/2 dag
1 bocht€5.200 – €9.200€3.450 – €5.7005 uur
Twee bochten€6.000 – €11.000€4.400 – €7.9005,5 uur
Draaiende trap€8.150 – €13.100€4.900 – €10.4001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Bruchem.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bruchem is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u zo 40% ten opzichte van een nieuw model. Tevens is recycling goed voor het milieu. Flink wat aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-bruchem-5314

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Bruchem voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.200 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.150 incl. montage.Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en overige opties zoals eenluxe stoel.

Traplift voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaltbommel binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Zaltbommel. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Zaltbommel (https://www.zaltbommel.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent verkent of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Nadien sturen ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U gaat dan een model kopen die voldoet aan uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of direct aan de slag met een aanvraag? Bijgaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hogeweg 11
 • 5301 LB, Zaltbommel
 • Website: www.zaltbommel.nl
 • E-mail: info@zaltbommel.nl
 • Telefoonnummer: 140418

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Bruchem onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie als zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening speciaal voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende modellen introduceren en informeert u over welk type lift past past bij uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Bruchem.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Bruchem.

Professionele merken
In uw regio zijn verschillende betrouwbare traplift bouwers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten staan in voor een snelle montage en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn diverse bekende fabrikanten Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Triwa, Platinum, Heymer, Strobbe. Gerenommeerde wederverkopers van deze merken zijn o.a. 123traplift, Vegro, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een goede huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Bruchem in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Acorn of RecentLift beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Line.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Bruchem is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Bruchem benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In de basis schommelt dat tussen de 120 KG tot 160 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als extra service bij deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie