Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Aalst

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Aalst vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u veilig en zonder enige inspanning de trap op en af. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met praktische beschrijvingen over trapliften. U leest hier alles over soorten liften, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Zaltbommel.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zonder zorgen en op een eenvoudige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €1500 oplopend tot 10200, inclusief installatie.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Zaltbommel | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5308
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Aalst april 2024

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs is afhankelijk van twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens geldt er een meerprijs voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.050 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een luxere stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder verstrekken wij de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Aalst. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.550 – €2.100halve dag
Eén bocht€4.950 – €9.500€2.800 – €6.7001/2 dag
Twee bochten€6.200 – €11.000€4.000 – €7.1001 dag
Spiltrap€8.500 – €14.000€4.950 – €9.9006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Aalst.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Aalst is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de nieuwprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-aalst-5308

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste producten hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Aalst voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien bestaan er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.850 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 incl. installatie. Het systeem is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaltbommel door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Zaltbommel. Inwoners die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Zaltbommel (https://www.zaltbommel.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Hierna verstrekken ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een model laten plaatsen dat past bij uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of snel een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hogeweg 11
 • 5301 LB, Zaltbommel
 • Website: www.zaltbommel.nl
 • E-mail: info@zaltbommel.nl
 • Telefoonnummer: 140418

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Aalst lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u passende modellen tonen en adviseert u over welk type lift past in lijn is met uw situatie. Veel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht treft u merken en winkels die ook liften installeren in Aalst.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Aalst.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 erkende ontwikkelaars operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken beloven een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit meerdere erkende traplift bouwers Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Triwa, Platinum, Heymer, Strobbe. Populaire specialisten van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Aalst binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Handicare of TipTop beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Solus.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Aalst is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Aalst werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal schommelt dat tussen de 100 KG tot 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie