Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Liempde

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Liempde biedt uitkomst! Veel senioren kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze website bieden wij nuttige tips aangaande trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de WMO regelingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Boxtel.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder risico en op een aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €2000 tot zo’n €8900, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Boxtel | Merken en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBoxtel
Postcode5298
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Liempde april 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het type trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.900 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel vindt u de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Liempde. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.600 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.550 – €9.900€3.400 – €5.200Dagdeel
2 bochten€6.050 – €10.900€3.850 – €7.7005,5 uur
Wenteltrap€7.550 – €13.400€4.650 – €9.500Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Liempde.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Liempde kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Dan bespaart u al snel 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard is dat een duurzame investering. De meeste showrooms hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-liempde-5298

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste merken hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Liempde voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 incl. installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Boxtel via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Boxtel. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Boxtel (https://www.boxtel.nl).
 2. De consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of de traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een type kiezen die rijmt met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: St. Ursula 12
 • 5281 HV, Boxtel
 • Website: www.boxtel.nl
 • E-mail: gemeente@boxtel.nl
 • Telefoonnummer: 0411655990

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Liempde vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u een aantal liften laten zien en geeft aan welk systeem matcht met uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vindt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Liempde.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Liempde.

Populaire merken
In uw omgeving zijn 5 erkende fabrikanten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken focussen zich op een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere professionele leveranciers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Platinum, Strobbe, Heymer, Minivator. Gerenommeerde installateurs van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, Smienk, TipTop, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een goede huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de montage van een traplift in Liempde binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Minivator & TipTop bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Swing.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Liempde is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Liempde werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak wisselt dat tussen de 135 KG en 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie