Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Den Dungen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Den Dungen maak langer thuiswonen mogelijk! Veel ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u risicoloos en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Onderstaand kunt u aan de slag met praktische gegevens met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over soorten liften, hoe het werkt, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en onderhoud. Meer info? Dan kunt u ook meteen en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Sint-Michielsgestel.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De prijzen schommelen tussen €2450 tot maar liefst €10000, inclusief montage.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Sint-Michielsgestel | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint-Michielsgestel
Postcode5275
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Den Dungen juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: de vorm van uw trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Ook zijn er extra kosten voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €5.850.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.700 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder treft u een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Den Dungen. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.650 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€4.600 – €9.400€2.700 – €5.1001/2 dag
Meerdere bochten€5.500 – €11.500€4.000 – €7.9006 uur
Spiltrap€7.850 – €12.200€4.550 – €9.8001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Den Dungen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Den Dungen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u zo 60% op de aanschafwaarde. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Veel merken bieden een assortiment met gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-den-dungen-5275

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Den Dungen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Verder zijn er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.450 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 inclusief installatie. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit type beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende firma die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Sint-Michielsgestel via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Sint-Michielsgestel. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Sint-Michielsgestel (https://www.sint-michielsgestel.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een traplift laten installeren die rijmt met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Meanderplein 1
 • 5271 GC, Sint-Michielsgestel
 • Website: www.sint-michielsgestel.nl
 • E-mail: gemeente@sint-michielsgestel.nl
 • Telefoonnummer: 0735531600

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Den Dungen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u passende systemen tonen en informeert u over welk model matcht met uw woning en budget. Een groot deel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Den Dungen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Den Dungen.

Populaire merken
In Nederland zijn een aantal betrouwbare traplift bouwers met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken staan voor een snelle levertijd en een goede service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit enkele betrouwbare fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Minivator, Triwa, Heymer, Strobbe. Gerenommeerde wederverkopers van dergelijke merken zijn Vegro, Smienk, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het kopen van een prettige huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Den Dungen in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals ThyssenKrupp en Strobbe verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950+.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Den Dungen is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Den Dungen benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 135 KG en 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke situaties kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie