Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Poederoijen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Poederoijen biedt uitkomst! Flink wat ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u veilig en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Hieronder treft u praktische gegevens betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, technische details, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Tevens kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Zaltbommel.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De kosten variëren tussen €1900 tot maar liefst €8000, incl. installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Zaltbommel | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5307
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Poederoijen mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De offerteprijs komt tot stand middels 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350.
 • Een stoellift met één bocht start bij €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.500 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Poederoijen. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.600 – €2.3004,5 uur
1 bocht€5.400 – €9.900€2.500 – €5.8001/2 dag
Twee bochten€6.000 – €10.500€3.750 – €7.4006,5 uur
Spiltrap€7.800 – €12.200€5.300 – €9.800Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Poederoijen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Poederoijen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden goed getest en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u al snel 40% op de aanschaf van uw traplift. Ook is recycling goed voor het milieu. Steeds meer leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-poederoijen-5307

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste modellen beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie zal worden gekeken naar een passend model. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Poederoijen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Verder onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al voor €2.650 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 inclusief installatie. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaltbommel door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Zaltbommel. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om jarenlang moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Zaltbommel (https://www.zaltbommel.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Vervolgens geven ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag nu een lift kopen die rijmt met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hogeweg 11
 • 5301 LB, Zaltbommel
 • Website: www.zaltbommel.nl
 • E-mail: info@zaltbommel.nl
 • Telefoonnummer: 140418

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Poederoijen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor woningeigenaren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u de populaire systemen demonstreren en vertelt welk systeem rijmt met de situatie en het budget. Het gros van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst staan de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Poederoijen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Poederoijen.

Goede merken
In Nederland zijn verschillende professionele merken aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers waarborgen een korte levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden enkele populaire producenten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Platinum, Strobbe, Heymer, Extrema. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. 123traplift, TipTop, Vegro, RecentLift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Poederoijen al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Platinum + Smienk hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 2000.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Poederoijen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Poederoijen benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis fluctueert dat tussen de 135 KG tot 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort situaties zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie