Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Brakel

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Brakel verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zorgeloos en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl treft u handige adviezen m.b.t. trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de tarieven, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Zaltbommel.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2200 oplopend tot 8800, incl. plaatsing.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteZaltbommel | Fabrikanten en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5306
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Brakel april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs hangt af van 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Tevens worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €6.950 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een luxere stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel verschaffen we de richtprijzen van het monteren van een traplift in Brakel. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.850€1.800 – €2.2003,5 uur
1 bocht€4.900 – €8.800€2.500 – €5.100halve dag
Twee bochten€5.950 – €11.700€4.350 – €7.600Hele dag
Draaiende trap€8.350 – €13.700€4.700 – €9.3001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Brakel.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Brakel is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u tot wel 30% – 50% op de aankoopprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Meer en meer showrooms hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-brakel-5306

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Brakel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.600 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 incl. installatie. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een noodbatterij.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Dit product beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaltbommel via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Zaltbommel. Burgers met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist komt bij u thuis en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Zaltbommel (https://www.zaltbommel.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-26 weken. Nadien ontvangt u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een type uitzoeken die voldoet aan uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer weten of wilt u hulp aanvragen? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hogeweg 11
 • 5301 LB, Zaltbommel
 • Website: www.zaltbommel.nl
 • E-mailadres: info@zaltbommel.nl
 • Telefoonnummer: 140418

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Brakel bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u passende stoelliften demonstreren en geeft aan welke uitvoering matcht met uw situatie. Het gros van de aanbieders verkopen diverse merken. In deze tabel bieden wij merken en winkels die ook liften installeren in Brakel.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Brakel.

Bekende merken
In ons land zijn diverse geschikte traplift bouwers met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers staan bekend om een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal betrouwbare producenten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Platinum, Extrema, Triwa, Strobbe. Bekende verkopers van dergelijke merken zijn PractiComfort, Vegro, TipTop, RecentLift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Brakel binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Acorn en RecentLift beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Swing.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Brakel is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Brakel werkt met een maximale draagkracht in KG. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG – 165 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie