Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Gameren

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Gameren kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op deze website bieden wij waardevolle specificaties betreffende trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, hoe het werkt, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Daarbovenop kunt u direct een brochure of een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Zaltbommel.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1900 tot zo’n €8200, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Zaltbommel | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5311
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Vaak gekozen liftOtolift Air

Kosten traplift Gameren juni 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 aspecten: het soort trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.500 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte vindt u indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Gameren. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.750€1.800 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.800 – €9.200€2.950 – €5.3001/2 dag
Meerdere bochten€5.950 – €11.600€4.350 – €7.2006 uur
Wenteltrap€7.900 – €14.500€5.200 – €10.7006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Gameren.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Gameren is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u al snel 60% op de aankoopprijs. Bovendien is dat een duurzame investering. De meeste fabrikanten hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-gameren-5311

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste merken hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Gameren voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Voorts onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.300 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.900 inclusief montage. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en optionele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaltbommel binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Zaltbommel. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Zaltbommel (https://www.zaltbommel.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat na of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Nadien geven ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een systeem uitzoeken die rijmt met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hogeweg 11
 • 5301 LB, Zaltbommel
 • Website: www.zaltbommel.nl
 • E-mail: info@zaltbommel.nl
 • Telefoonnummer: 140418

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Gameren lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom in de omgeving. Een professionele adviseur kan u passende opties tonen en adviseert u over welk systeem aansluit op uw budget en situatie. Veel showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel treft u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Gameren.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Gameren.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn verschillende betrouwbare fabrikanten met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars hanteren een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit diverse geschikte merken Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa. Grote installateurs van deze merken zijn o.a. Smienk, 123traplift, TipTop, RecentLift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitzoeken van een goede huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Gameren in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals ThyssenKrupp & TipTop verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Gameren is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Gameren hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG – 145 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie