Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kerkwijk

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Kerkwijk vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen. In het volgende overzicht leest u belangrijke informatie aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de WMO en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Zaltbommel.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een veilige en eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1950 tot maar liefst €9000, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juni 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Zaltbommel | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteZaltbommel
Postcode5315
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Vaak verkochte liftOtolift Parallel

Kosten traplift Kerkwijk juni 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De prijs hangt af van 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een groter zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.550 of nog duurder.
 • Extra opties als een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht verstrekken wij indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Kerkwijk. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.850 – €2.2004 uur
1 bocht€5.000 – €8.900€3.450 – €5.9001/2 dag
Meerdere bochten€6.050 – €11.700€4.400 – €7.200Hele dag
Wenteltrap€8.350 – €12.600€5.500 – €9.400Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kerkwijk.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kerkwijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden goed getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u zo 50% – 60% op de aankoopprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer leveranciers kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-kerkwijk-5315

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Kerkwijk voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Ook onderscheiden we systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.800 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.150 incl. installatie. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en aanvullende opties als een automatische voetenplank.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al snel €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaltbommel via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Zaltbommel. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Zaltbommel (https://www.zaltbommel.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (onder andere door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een type kopen die aansluit op uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer informatie of nu direct een aanvraag indienen? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hogeweg 11
 • 5301 LB, Zaltbommel
 • Website: www.zaltbommel.nl
 • E-mail: info@zaltbommel.nl
 • Telefoonnummer: 140418

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Kerkwijk zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Bezoek dan een showroom of adviespunt in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere opties laten zien en informeert u over welk systeem voldoet aan uw woning en budget. De meeste winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Kerkwijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Kerkwijk.

Goede merken
In uw omgeving zijn diverse populaire fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten waarborgen een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren verschillende grote traplift fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Heymer, Minivator, Triwa, Strobbe. Erkende (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Vegro, 123traplift, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist helpt u graag bij het uitkiezen van een goede huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan de installatie van een traplift in Kerkwijk binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als ThyssenKrupp of PractiComfort hebben een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Parallel.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Kerkwijk is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Kerkwijk hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 105 KG – 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie