Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hedel

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Hedel maak langer thuiswonen mogelijk! Veel senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Onderstaand leest u uitgebreide beschrijvingen aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, de werking, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Ook kunt u ook meteen en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Maasdriel.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2450 tot maar liefst €9700, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Maasdriel | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5321
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Hedel juni 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De prijs hangt af van twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Vaak zijn er extra kosten voor upgrades als een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.400 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een vijfpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder vindt u een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Hedel. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.600€1.750 – €2.3003,5 uur
1 bocht€5.100 – €9.000€2.700 – €6.6004,5 uur
2 bochten€5.950 – €10.700€3.650 – €7.2005,5 uur
Spiltrap€7.750 – €12.400€4.950 – €9.4006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Hedel.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hedel is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u gemakkelijk 45% op de aankoopprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Het gros van de verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-hedel-5321

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste soorten beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Overigens kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Hedel voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.750 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.400 inclusief plaatsing. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een verlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Maasdriel d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Maasdriel. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist komt bij u thuis en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Maasdriel (https://www.maasdriel.nl).
 2. Een consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert analyseert of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een traplift laten monteren die voldoet aan uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 45
 • 5331 CB, Maasdriel
 • Website: www.maasdriel.nl
 • E-mail: info@maasdriel.nl
 • Telefoonnummer: 140418

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Hedel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen ondersteuning in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u verschillende systemen demonstreren en vertelt welk model in lijn is met uw wensenlijstje en budget. De meeste showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften plaatsen in Hedel.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Hedel.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal bekende traplift bouwers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten hanteren een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn een aantal goede traplift bouwers Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Platinum, Strobbe, Minivator, Extrema, Heymer. Erkende specialisten van dergelijke merken zijn Vegro, PractiComfort, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het kopen van een fijne huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan de installatie van een traplift in Hedel binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Triwa & Strobbe hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare Freecurve.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Hedel is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hedel werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis valt dit binnen een marge van 135 KG en 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort type woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie