Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Overweegt u de aanschaf van een scootmobiel in Bergen Limburg? De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn (mobiliteitsbeperking). Door dit elektrische vervoersmiddel kunt u zich comfortabel bewegen en neemt u weer zelf de regie in handen. Wat is nu de juiste scootmobiel voor mij? Scootzorg biedt een helpende hand bij bij de aanschaf van uw (eerste) mobiel. Op Scootzorg vind u praktische aankooptips en aanvullende info over o.a. de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning), de kosten van een goed model, de meest bekende aanbieders, de belangrijkste verkeersregels en tweedehands modellen.

 • De scootmobiel is een veilig vervoermiddel speciaal voor mensen die slecht ter been zijn.
 • De voordelen: het vergroot uw mobiliteit en een hoge mate van gebruikersgemak.
 • De onkosten komen neer op bedragen tussen €750,00 tot zo’n €6.000,00.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een model toegewezen via de WMO bij de gemeente Bergen Limburg (https://www.bergen.nl).
 • In en rondom uw woonplaats zijn er verschillende winkels en showrooms waar adviseurs u alles kunnen vertellen over modellen van o.a. Practicomfort en Inca.

Onderwerpen: Goedkope scootmobiel kopen | Tips bij het kiezen van een scootmobiel | Geschatte kosten | Scootmobiel aanvragen bij de gemeente Bergen Limburg (WMO) | Speciaalzaken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5855
WMO Beslissingstermijn8 weken
PGB uurtarief€15 – €18,89 per uur
Aantrekkelijk merkVermeiren Carpo 3
Regionaal adviespuntMedipoint l Groene Kruis


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Goedkope scootmobiel kopen in Bergen Limburg

U wilt uw mobiliteit vergroten middels een scootmobiel. Maar waar moet ik op letten? Scootmobielen zijn er in vele soorten en maten met eigenschappen die volstrekt nieuw zijn. Hoe achterhaal ik het type dat past bijmijn wensen?Gouden regel: bedenk zelf eerst waarvoor u hem wil gebruiken. Wil ik een scooter voor binnen of buiten, hoe vaak rijd ik ermee, en maak ik ook lange tochten? Zodra dit duidelijk is start pas uw zoektocht naar een goedkope scootmobiel in Bergen Limburg. Veel info vind u online door middel van een brochure, een uitgebreide thuisdemonstratie of via de expert in de winkel.

 • Een simpele opvouwbare scootmobiel vindt u al vanaf €920,00.
 • Een vaste scooter met 3 wielen en een bereik tussen 25 en 35 km is te koop vanaf €1950,00.
 • Een sterk 4 wielen model met een bereik van 60 km of meer schaft u al aan vanaf c.a. €4000.

Tips van de expert april 2024

Kunt u wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste scootmobiel? Ons team wil u graag te woord staan. In de lijst hieronder bieden wij de belangrijkste criteria.

Vaste of inklapbare scootmobiel
Een opvouwbare scootmobiel in Bergen Limburg kunt u eenvoudig meenemen in het vliegtuig of OV en neemt slechts weinig ruimte in huis in. Een wendbaar en licht model voor in huis en voor kleine ritjes buitenshuis. Een vaste scootmobiel is stabieler, voelt veiliger, heeft extra comfortvoorzieningen en kan veel meer kilometers op 1 accu afleggen. Geschikt voor langere reizen.

Een mobiel met 3 of 4 wielen?
Een 3-wiel scootmobiel is niet zwaar en de draaicirkel is zeer klein. U kunt gemakkelijk alle kanten uit. Ideaal in de supermarkt. Evenzeer heeft u bij 3 wielen veel meer ruimte om uw benen neer te zetten. Een 4-wiel scootmobiel is meer robuust en geeft u een veilige rijervaring. De voordelen daarvan merkt u in snelle bochten en op een oneffen terrein. Een scooter met 4 wielen heeft een hogere topsnelheid en rijdt over het algemeen wat comfortabeler.

Hoe hoog moet de actieradius zijn?
De modellen verschillen sterk als wij het hebben over de actieradius. Dit is de maximale afstand die u met een accu kunt afleggen. Gebruikt u de scoot vooral binnen? Of rijd u ook kleine afstanden naar familie? Een bereik van 20 km is dan voldoende. Bent u voornemens ook ritjes te maken naar het centrum of naar buitengebieden? In die situaties kiest u voor een accu met een vermogen van 97 Ah.

Minimale snelheid
In de situatie dat u de scooter voor grote afstanden gaat toepassen, dan is het handig als de vaart er in zit. De budget opvouwbare scootmobielen hebben een beperkte max. snelheid. Geavanceerde vaste modellen kunnen veel sneller rijden (tot wel 25 km/u). Scoots met een grote accu gaan vaak ook een stuk sneller. Goed om te weten: op het trottoir mag er niet harder dan 6 km per uur worden gereden.

Comfort & accessoires
Als u elke dag lange ritten maakt en ook als u snel last heeft van uw rug of nek (bewegingsbeperking) is een comfortabele zitting essentieel. Duurdere modellen worden gekenmerkt door een uitgebreide vering en een luxe zitting. Doe een aanvraag voor een proefrit in Bergen Limburg en laat u uitgebreid voorlichten.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoeveel kost een scootmobiel?

Op basis van onze adviezen weet u waar u naar moet kijken bij het kopen van een scootmobiel. Hierna kijken we specifiek naar de kosten. De aanschafprijzen hangen af van de fabrikant, het vermogen van de accu, de snelheid die u kunt halen en opties als oprijplaten & een bagagemand. De goedkope kleine modellen beginnen bij €525,00, de geavanceerde modellen hebben al snel een prijskaartje van €7.200,00. In de bijgaande tabel treft u de geschatte prijs van een aantal types.

TypeAantal wielenActieradiusSnelheidRichtprijs
Beginner39 km7 km/u€600
Gemiddeld315 km10 km/u€2000
Geavanceerd450 km15 – 17 km/u€3600
Professioneel485 km22 km/u€7.500
Berekening van de gemiddelde kosten van een scootmobiel in Bergen Limburg
scootmobiel-kopen-bergen-limburg

Scootmobiel aanvragen gemeente Bergen Limburg via de WMO

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) verplicht gemeenten om te zorgen dat mensen thuis kunnen blijven wonen. Onder bepaalde voorwaarden kunt u d.m.v. de WMO bij een uitleenpunt een scoot lenen of middels uw PGB budget zelf een aankoop doen. De vervoersvoorzieningen van de WMO bieden vaak uitkomst. U kunt dan denken aan een rolstoeltaxi maar zeker ook een scootmobiel. Kunt u slecht lopen en wilt u graag in uw huis blijven wonen en wilt u actief blijven in de maatschappij? Dan kunt u een beroep doen op uw gemeente Bergen Limburg. Er zijn meerdere voorzieningen die de gemeente u kan bieden.

 • Persoonsgebonden Budget (PGB): u krijgt een budget toegewezen waarmee u op eigen houtje een mobiel kunt kopen.
 • Zorg in natura: u ontvangt een scoot vanuit de gemeente (nieuw of gebruikt). Het is goed om te weten dat dit type mogelijk niet aansluit op uw wensen.
 • Op het moment dat u kiest voor scootmobiel uitleen via het WMO factureert het CAK €57 per kwartaal (eigen bijdrage).
 • U kunt een aanvraag indienen bij het WMO-loket. Vervolgens komt de WMO-consulent langs om te kijken wat uw individuele zorgvraag is. Afsluitend hoort u of u in aanmerking komt.
 • Heeft u tussendoor nog bedenkingen? Stel ze bij WMO-loket gemeente Bergen Limburg. Bij vragen kunt u bellen (0485348383), men kan een mailtje sturen (info@bergen.nl), of kom naar het gemeentehuis (Raadhuisstraat 2, 5854 AX, Nieuw Bergen). Zie ook www.bergen.nl voor de huidige procedures.
 • Houd rekening met een beslissingstermijn van 8 weken.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Maak een proefrit bij een van de winkels of showrooms

Voor het vinden van de ideale scoot leest u hier informatie over de belangrijkste onderwerpen. Echter moet u het zelf ervaren. Gebruik maken van een gratis proefrit zal u veel duidelijk verschaffen. Tijdens uw bezoek kunt u modellen met 3 of 4 wielen uitproberen waardoor u een meer weloverwogen keus kunt maken. In en rondom Bergen Limburg zijn er verschillende winkels en showrooms. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste scootmobiel. In het onderstaande overzicht zijn de adresgegevens te vinden van winkels, speciaalzaken en zorgleveranciers + WMO uitgiftepunten.

WinkelAdresPostcodePlaats
Medipoint l Groene KruisSchoolstraat 75801 BNVenray
MedipointLage Dijk 195705 BXHelmond
Harting-BankGerstdijk 25704 RGHelmond
Tabel met contactgegevens van aanbieders en leveranciers van scootmobielen


Een thuisdemonstratie aanvragen in Bergen Limburg
Loopt u moeilijk en zit een bezoek aan de winkel er niet in? Er zijn gelukkig alternatieven. Een aantal leveranciers komen bij u thuis voor een thuisdemonstratie. In de volgende opsomming bekijkt u een aantal erkende leveranciers die bij u thuis kunnen komen.

 • Practicomfort: 75 verschillende modellen
 • Mango: Altijd met ANWB pechhulp
 • Quingo: Veilig, comfortabel en wendbaar
 • Medipoint: Uitstekende klantenservice en adviseurs
 • Welzorg: Scootmobielen voor elk budget
 • Vegro: Klantenservice 24/7 bereikbaar
 • Totalezorgwinkel.nl: Leasemogelijkheden voor 2, 3, of 4 jaar

Veel verkochte modellen
Hierbij vindt u een schema met types die veel verkocht worden met daarbij het bereik, de hoogst haalbare snelheid en een geschatte richtprijs.

ModelActieradiusSnelheidPrijs
Vermeiren Carpo 345 km17 km/u€ 3.999
Practicomfort Polka 4S40 km16 km/u€ 5.000
Shoprider 889xlsbf cabin30 km12 km/u€ 8.585
Invacare Taurus30 km8 km/u€ 965
Overzicht met populaire voertuigen april 2024

Veelgestelde vragen

Zijn er ook scootmobielen te huur?
Uiteraard is het een optie om een scootmobiel te huren in Bergen Limburg. Doe dat bijv. bij een thuiszorgwinkel of een speciaalzaak. Steeds meer gemeenten zetten nu ook in op de scootmobielpool. Tegen een kleine vergoeding kunt u er op uit met een scootmobiel. Wilt u structureel gebruik maken van een scootmobiel? In dat geval is de beste optie om te kiezen voor een eigen exemplaar of te kiezen voor een leaseconstructie.

Hoe zit het met onderhoud en garantie?
Showrooms (leveranciers van medische hulpmiddelen in Bergen Limburg) geven minimaal 2 jaar garantie op uw scoot. Steeds vaker kan men deze garantie uitbreiden tot langere periodes. Verschillende fabrikanten hanteren een speciale omruilgarantie. Daarmee kunt u op uw gemak een aantal dagen/weken een bepaald model uitproberen. Het onderhoud van de scootmobiel is ook essentieel. Daarvoor adviseren wij om een onderhoudscontract te nemen. Deze APK doet u jaarlijks waarbij alle belangrijke onderdelen worden gecheckt. Daarbij kijkt de specialist naar o.a. verlichting + richtingaanwijzer en accuspanning + conditie.

Hoe betrouwbaar is een tweedehands model?
Het aantal scootmobielen in Nederland neemt flink toe. Er is dan ook steeds meer aanbod van tweedehands scoots. Het grote pluspunt van het kopen van een occasion is een aantrekkelijk prijskaartje: tegen een lage prijs haalt u een kwalitatieve scooter in huis. Bovendien kunt u de mobiel direct meenemen, geen levertijd. Mindere punten zijn krassen, deuken en technische problemen. Let ook goed op de actieradius. Rijd dus eerst even een flink rondje om de actieradius van het voertuig te inspecteren. Er zijn diverse websites zoals scootmobielspecialist.nl waar u gebruikte modellen in de buurt kunt vinden.

Mag ik rijden zonder rijbewijs?
Als scootmobiel eigenaar valt u onder dezelfde wetgeving als de gehandicaptenvoertuigen. Een rijbewijs of bromfietscertificaat is niet nodig. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden voor rijvaardigheidscursussen en trainingen. Bij zo’n scootmobieltraining in Bergen Limburg legt u de basis voor onder andere anticiperen op het verkeer en kunt u uw rijtechniek verbeteren. In de basis zijn de verkeersregels eenvoudig: als bestuurder mag u rijden op het voetpad, fietspad en de gewone weg. U mag rijden binnen en buiten de bebouwde kom. Houd zoveel mogelijk rechts zodat anderen u kunnen inhalen en zorg dat u goed zichtbaar bent. Het is verboden om te rijden op de autoweg of snelweg.

Moet ik verplicht een scootmobiel verzekering afsluiten?
De scootmobiel valt onder de categorie motorrijtuig. Een verzekering is altijd verplicht(zowel in de gevallen dat u met het voertuig naar buiten gaat, als ook de momenten dat u binnen rijdt). Hoewel u niet heel hard gaat, kan er toch altijd wat gebeuren. U kunt dan geen aanspraak maken op uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP). Gaat u onverzekerd de weg op? Dan kunt u een boete krijgen. Indien u schade rijdt kunt u geen beroep doen op een verzekeraar. Er zijn 2 opties: All-risk en WA. De all-risk dekking vergoedt ook de schade aan uw eigen scooter. Een goedkope WA-polis is er al vanaf €4,00 p/maand. Een verzekerde mobiel heeft een verzekeringsplaatje of sticker aan de achterkant.

Is het beter om te kiezen voor een rollator of rolstoel?
Veel mensen twijfelen nog tussen een rollator, rolstoel of scootmobiel. Het selecteren van een geschikt hulpmiddelen draagt bij aan de veiligheid tijdens het lopen / bewegen. Een elektrische rolstoel of rollator is handig als u alleen heel kleine afstanden aflegt. Of wanneer u af en toe wat ondersteuning wilt. Een opvouwbare scootmobiel biedt extra flexibiliteit en is erg handig wanneer u langer zelfstandig thuis wilt wonen. Heeft u nog vragen? Bespreek dit dan met een zorginstelling of de lokale zorgwinkel Bergen Limburg.

Wat is een scootmobielclub?
Houd u van samen gezellig toeren en houd u ervan om de omgeving te verkennen? Word lid van een scootmobielvereniging voor nog meer rijplezier. In heel ons land (waaronder provincie Limburg) zijn zulke initiatieven te vinden. Geniet van het sociale contact en tour door wijken zoals: Aijen, Oud-Bergen, Nieuw-Bergen, Afferden, Siebengewald, Ell, Ellerlooi.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie