Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Velddriel

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Velddriel maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Zodoende kunt u weer zelf en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via onze vergelijker bieden wij uitgebreide specificaties over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Maasdriel.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zonder risico en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1950 & €9000, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteMaasdriel | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5334
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare 950+

Kosten traplift Velddriel mei 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.050 incl. montage.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder treft u de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Velddriel. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.500€1.850 – €2.1004 uur
Eén bocht€5.000 – €9.700€2.500 – €6.2004,5 uur
Twee bochten€6.450 – €10.500€4.300 – €7.0006 uur
Wenteltrap€8.500 – €13.600€5.000 – €10.000Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Velddriel.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Velddriel is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden goed getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u al snel 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Het gros van de showrooms hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-velddriel-5334

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Velddriel voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Tevens onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.800 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.050 incl. plaatsing. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en overige opties zoals eendraaifunctie.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Maasdriel d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Maasdriel. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Maasdriel (https://www.maasdriel.nl).
 2. Uw consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan hoogteverschillen of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt hierbij een systeem kopen die rijmt met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of direct een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kerkstraat 45
 • 5331 CB, Maasdriel
 • Website: www.maasdriel.nl
 • E-mailadres: info@maasdriel.nl
 • Telefoonnummer: 140418

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Velddriel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u meerdere stoelliften demonstreren en vertelt welk systeem voldoet aan uw budget en situatie. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vindt u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Velddriel.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Velddriel.

Erkende merken
In ons land zijn diverse professionele merken met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars staan voor een korte installatietijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse professionele traplift bouwers De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Triwa, Extrema, Minivator, Heymer. Grote dealers van deze modellen zijn TipTop, Smienk, Vegro, PractiComfort, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de montage van een traplift in Velddriel al binnen 2 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als ThyssenKrupp of Extrema hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Swing.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Velddriel is behoorlijk duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Velddriel verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis schommelt dat tussen de 105 KG tot 155 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie