Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Demen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Demen vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Aan de hand van deze website treft u bruikbare beschrijvingen betreffende trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en veiligheid. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Oss.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €2100 & €9200, incl. plaatsing.
 • Soms heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Oss | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5354
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 80

Kosten traplift Demen april 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs is afhankelijk van 2 zaken: de vorm van uw trap maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €6.300.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 incl. montage.
 • Extra opties als een meedraaiende stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het monteren van een traplift in Demen. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.950€1.550 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.750 – €8.300€2.800 – €6.8005 uur
2 bochten€6.350 – €10.400€3.650 – €7.4005,5 uur
Spiltrap€8.400 – €14.200€4.600 – €10.9005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Demen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Demen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden goed getest en worden onder garantie geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer fabrikanten bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-demen-5354

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Demen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Tevens verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 inclusief installatie. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een parkeerbocht.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Deze variant heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen kosten al gauw €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oss binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Oss. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en comfortabel thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Oss (https://www.oss.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist gaat na of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna ontvangt u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een systeem laten monteren die in lijn is met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of direct een WMO-melding doen? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 2
 • 5341 GM, Oss
 • Website: www.oss.nl
 • E-mail: zorg@oss.nl
 • Telefoonnummer: 140412

Zijn er nog meer vergoedingen?
Behalve de traplift WMO Demen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom in de omgeving. Een professionele adviseur kan u passende liften introduceren en informeert welke uitvoering aansluit op de situatie en het budget. Het gros van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht bekijkt u merken en winkels die ook actief zijn in Demen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Demen.

Populaire merken
In Nederland zijn diverse erkende ontwikkelaars met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers focussen zich op een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende goede producenten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien worden er ook producten verkocht van Strobbe, Heymer, Platinum, Minivator, Extrema. Erkende wederverkopers van merken als deze zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de installatie van een traplift in Demen binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden goed getest zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals ThyssenKrupp & Extrema hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Demen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Demen communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie