Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oijen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Oijen biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Via deze pagina kunt u aan de slag met bruikbare specificaties omtrent trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, de werking, de geschatte kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk een brochure of een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Oss.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een veilige en eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2550 en €9500, inclusief montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Oss | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5394
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Sadler

Kosten traplift Oijen mei 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs komt tot stand middels twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Daarbovenop bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €6.900 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Oijen. De vorm van uw trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.650€1.650 – €2.250halve dag
Eén bocht€5.400 – €8.000€3.350 – €6.800Dagdeel
2 bochten€6.100 – €11.100€3.950 – €7.2005,5 uur
Wenteltrap€8.050 – €12.400€4.900 – €10.8006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oijen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oijen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u gemakkelijk 55% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. De meeste verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-oijen-5394

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Oijen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.750 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 incl. installatie. De rails past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een hoofdsteun.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oss via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Oss. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Oss (https://www.oss.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door opstapjes of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een lift laten installeren die matcht met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer weten of gelijk aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 2
 • 5341 GM, Oss
 • Website: www.oss.nl
 • E-mailadres: zorg@oss.nl
 • Telefoonnummer: 140412

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Oijen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u de populaire uitvoeringen demonstreren en informeert u over welk merk/model voldoet aan uw wensen en budget. Een groot deel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Oijen.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Oijen.

Goede merken
In ons land zijn diverse erkende producenten operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten staan bekend om een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden een aantal goede producenten De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Minivator, Heymer, Platinum, Triwa. Erkende adviseurs van merken als deze zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur kan u helpen met het vinden van een passende huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Meestal kan de montage van een traplift in Oijen binnen een paar weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Hier is het railsysteem 100% nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Stannah of Smienk verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Stannah Solus.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Oijen is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Oijen hanteert een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen ligt dat tussen de 130 KG & 150 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie