Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heesch

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Heesch vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer senioren plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u veilig en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. Via onze vergelijker bekijkt u bruikbare adviezen m.b.t. trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, een technische beschrijving, de kosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Bernheze.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2600 tot wel €9000, inclusief installatie.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBernheze | Merken en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5384
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Two

Kosten traplift Heesch juli 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs komt tot stand middels 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard zijn er extra kosten voor extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder treft u een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Heesch. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.850 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.800 – €9.100€3.500 – €5.8005 uur
2 bochten€6.500 – €11.300€3.700 – €7.8005,5 uur
Wenteltrap€7.700 – €14.300€5.050 – €10.300Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Heesch.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Heesch kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u gemakkelijk 50% – 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard is dat een duurzame investering. De meeste leveranciers hebben op dit moment diverse tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-heesch-5384

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Heesch voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Daarnaast bestaan er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 incl. montage.Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een meedraaiende stoel.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bernheze via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Bernheze. Mensen met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren veilig en prettig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Bernheze (https://www.bernheze.org).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert bekijkt of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift selecteren die aansluit op uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of direct een aanmelding voor de WMO doen? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: De Misse 6
 • 5384 BZ, Bernheze
 • Website: www.bernheze.org
 • E-mailadres: gemeente@bernheze.org
 • Telefoonnummer: 0412458888

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Heesch subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een showroom of adviespunt in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte mogelijkheden laten zien en adviseert welke uitvoering voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel treft u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Heesch.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Heesch.

Professionele merken
In uw regio zijn enkele goede merken aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten werken met een snelle montage en goede after service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden een aantal erkende fabrikanten De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Triwa, Strobbe, Heymer, Extrema. Populaire dealers van de genoemde merken zijn Smienk, RecentLift, Vegro, 123traplift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een prettige huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Heesch binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Otolift + Heymer verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 950+.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Heesch is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Heesch verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 125 KG – 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de liften bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie