Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haren

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Haren verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze website bekijkt u uitgebreide tips met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, technische details, de (montage)kosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Oss.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zorgeloos en op een aangename manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1850 tot maar liefst €9600, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Oss | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5386
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Line

Kosten traplift Haren juni 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs is afhankelijk van twee factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.200.
 • Extra opties als een hoofdsteun zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder voorzien we u van de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Haren. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.550€1.800 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€4.850 – €8.600€3.200 – €5.600Dagdeel
Meerdere bochten€6.050 – €11.000€4.500 – €7.400Eén dag
Draaiende trap€8.000 – €13.300€4.750 – €10.7001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Haren.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Haren is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u zo 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. Veel merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-haren-5386

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel systemen hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Haren voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.850 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.350 inclusief plaatsing. Dit product kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €10.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en aanvullende opties als een driepuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die rolstoelliften kan leveren. Deze liften kosten al snel €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oss via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Oss. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Oss (https://www.oss.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert bekijkt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan veel hoogteverschil of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift selecteren die matcht met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 2
 • 5341 GM, Oss
 • Website: www.oss.nl
 • E-mailadres: zorg@oss.nl
 • Telefoonnummer: 140412

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Haren onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een productspecialist kan u meerdere liften tonen en informeert welk soort lift voldoet aan uw budget en situatie. De meeste verkooppunten verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Haren.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Haren.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 populaire merken actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken focussen zich op een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende erkende merken Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Strobbe, Triwa, Platinum, Heymer. Grote montagepartners van de genoemde merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het vinden van een prettige huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Haren binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Otolift en 123 traplift hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 60.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Haren is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Haren communiceert een maximale draagkracht in KG. Standaard wisselt dat tussen de 130 KG & 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie