Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lith

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Lith maakt het mogelijk! Meer en meer senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u veilig en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site leest u nuttige informatie aangaande trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Daarbovenop kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Oss.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven liggen tussen de €1800 oplopend tot 8100, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Oss | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5397
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Lith juni 2024

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het soort trap en de gewenste opties. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.200 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we de begrote kosten van het installeren van een traplift in Lith. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.800 – €2.2504 uur
1 bocht€5.150 – €9.300€2.800 – €5.600Dagdeel
Twee bochten€5.700 – €11.500€4.400 – €8.0006,5 uur
Spiltrap€8.150 – €13.700€4.600 – €9.000Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Lith.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lith is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u eenvoudig 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer leveranciers kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-lith-5397

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. De meeste producten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Lith voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast bestaan er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 inclusief plaatsing. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Dit type beschikt over een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire firma die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oss door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Oss. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent maakt een afspraak en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent comfortabel van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Oss (https://www.oss.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat na of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak opstapjes of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment geven ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een lift laten plaatsen die in lijn is met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of meteen een WMO-melding doen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 2
 • 5341 GM, Oss
 • Website: www.oss.nl
 • E-mailadres: zorg@oss.nl
 • Telefoonnummer: 140412

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Lith vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een adviespunt of winkel in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u de populaire liften demonstreren en informeert u over welke uitvoering rijmt met de situatie en het budget. Het gros van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bieden wij merken en winkels die ook liften plaatsen in Lith.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Lith.

Goede merken
In uw omgeving zijn meerdere erkende ontwikkelaars aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers staan in voor een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden 5 grote merken We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Platinum, Heymer, Strobbe, Extrema. Erkende montagepartners van de genoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, 123traplift, Vegro, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een prettige huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Lith binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Handicare en Heymer verkopen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1000XXL.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Lith is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Lith communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans fluctueert dat tussen de 110 KG – 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie