Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Teeffelen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Teeffelen vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u weer zelf en zeer eenvoudig gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze website bieden wij waardevolle details aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe het technisch werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Ook kunt u ook meteen en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Oss.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2350 oplopend tot 9800, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOss | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5395
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Solus

Kosten traplift Teeffelen juni 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs is afhankelijk van 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een parkeerbocht zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Teeffelen. Het valt direct op: het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.950€1.550 – €2.1504 uur
1 bocht€5.050 – €8.800€3.400 – €6.5004,5 uur
Twee bochten€5.650 – €10.000€3.600 – €7.4006 uur
Draaiende trap€8.500 – €13.000€5.150 – €9.7006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Teeffelen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Teeffelen kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden goed getest en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u zo 40% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel merken hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-teeffelen-5395

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Teeffelen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Voorts bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.950 inclusief installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oss d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Oss. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oss (https://www.oss.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-expert zoekt uit of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een type kiezen dat past bij uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 2
 • 5341 GM, Oss
 • Website: www.oss.nl
 • E-mailadres: zorg@oss.nl
 • Telefoonnummer: 140412

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Teeffelen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een professionele adviseur kan u de populaire liften demonstreren en vertelt welke uitvoering past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In het overzicht hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Teeffelen.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Teeffelen.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal geschikte leveranciers met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken werken met een snelle levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de tabel hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit 5 grote leveranciers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Minivator, Extrema, Platinum, Heymer. Grote verkopers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist kan u helpen bij het kopen van een prettige huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Teeffelen binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Stannah + Heymer hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Line.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Teeffelen is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Teeffelen benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Vaak fluctueert dat tussen de 125 KG en 175 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie