Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Maren-Kessel

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Maren-Kessel kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kunt u risicoloos en zeer eenvoudig de trap op en af. Onderstaand leest u handige specificaties aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, de unieke werking, de verwachte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u direct een brochure of een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Oss.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2350 tot zo’n €8800, incl. montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOss | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5398
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Maren-Kessel juli 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De kostprijs is afhankelijk van twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.450 incl. montage.
 • Extra opties als een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel vindt u de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Maren-Kessel. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.550 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€4.600 – €8.800€2.700 – €5.1005 uur
Meerdere bochten€5.500 – €10.800€3.800 – €7.1006 uur
Spiltrap€8.450 – €14.000€4.950 – €10.2006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Maren-Kessel.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Maren-Kessel kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u gemakkelijk 50% op de nieuwprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer verkopers bieden een assortiment met tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-maren-kessel-5398

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel types hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Maren-Kessel voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook zijn er systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 inclusief installatie. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een hoofdsteun.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oss via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Oss. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur maakt een afspraak en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Oss (https://www.oss.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent beslist of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een lift laten monteren dat past bij uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Meer informatie of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuislaan 2
 • 5341 GM, Oss
 • Website: www.oss.nl
 • E-mail: zorg@oss.nl
 • Telefoonnummer: 140412

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Maren-Kessel vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u meerdere liften laten zien en adviseert u over welk soort lift matcht met uw situatie. Veel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel bieden wij de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Maren-Kessel.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Maren-Kessel.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse professionele merken aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten focussen zich op een snelle levertijd en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan meerdere erkende merken We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Triwa, Extrema, Minivator. Betrouwbare wederverkopers van de genoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan de installatie van een traplift in Maren-Kessel binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als ThyssenKrupp of PractiComfort verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Maren-Kessel is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Maren-Kessel benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel ligt dat tussen de 100 KG & 150 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie